Fare ve köstebekler Konya Ovasını delik deşik etti

Bu sezon hala beklediği yağışı alamayan Konya’da ekili alanlarda fare ve köstebek tehdidi yaşanıyor. Ovada tarlalar delik deşik edildi.

Fare ve köstebekler Konya Ovasını delik deşik etti

Konya Ovası’nda bu kış kurak geçiyor. Yüksek kesimler haricinde bu yıl şehre neredeyle kar yağışı düşmedi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda bazı bölgelerde tarla faresi zararı tespit edilmesi üzerine üreticilere toplu mücadele çağrısı yapmıştı. Hububat ekili araziler ve meyve bahçelerine zarar veren tarla fareleri ile mücadele sürerken bu kez köstebek tehdidi baş gösterdi.

Bu yıl Konya Ovasında kış aylarının çok ılıman gitmesi farelerin yanı sıra köstebeklerin de faaliyetlerine devam etmesine yol açtı. Hububat tarlalarında yoğun bir köstebek faaliyeti gözleniyor.

fare-ve-kostebekler-konya-ovasini-delik-desik-etti.jpeg

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, son olarak Karatay Zincirli Mahallesinden bazı fotoğraflar paylaştı, “Bu yıl fare ve köstebeklerin bayramı herhalde” ifadesini kullandı.

fare-ve-kostebekler-konya-ovasini-delik-desik-etti-001.jpeg

TARIM ARAZİLERİ TEHLİKEDE

Köstebeklerin toprak altında yaşaması, tarım arazileri için potansiyel zararları beraberinde getiriyor. Köstebekler toprağı kabartarak tümsek oluşturduklarından özellikle yeni dikilen fidelerin yerlerinden oynamalarına sebep olurlar. Ayrıca kök salmış bitkilerin köklerini de yiyerek zarar veriyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum