Fide dikim makinaları Meram ve Konya çiftçisini hizmetinde

‘Meram Sebze Fidesi Üretim Tesisi’ne KOP TEYAP Destekleri kapsamında 6 adet fide dikim makinası kazandırıldı.

Fide dikim makinaları Meram ve Konya çiftçisini hizmetinde

Meram Kaymakamlığı, Meram Belediyesi, Meram İlçe Tarım Müdürlüğü, Karatay Ziraat Odası ve Konya Sebze Üreticileri Birliğinin paydaşlığında KOP desteğiyle hayata geçirilen ‘Meram Sebze Fidesi Üretim Tesisi’ne KOP TEYAP Destekleri kapsamında 6 adet fide dikim makinası kazandırıldı. Fidelerini ‘Meram Sebze Fidesi Üretim Tesisi’nden alan çiftçilerin kullanımına verilecek makineler sayesinde günde 2.000 adet olan dikim gücü 320.000 adede kadar çıkabilecek. Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Halil İbrahim Tongur, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız ve Konya Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Uyanık makinaların hizmete başlaması dolayısıyla tesiste bir araya geldi. 

whatsapp-image-2020-11-28-at-23-36-30-1.jpeg
 
“MAKİNALARLA ÜRETİM ARTACAK, ÇİFTÇİLERİMİZ DAHA ÇOK KAZANACAK”

‘Meram Fide Üretim Tesisi’nin, Meram Kaymakamlığı, Meram Belediyesi, KOP, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Karatay Ziraat Odası ve Sebze Üreticileri Birliğinin paydaşlıklarında Konya’ya ve Meram’a kazandırılmış önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tesisin yüzünün akıyla birinci yılını geride bıraktığını hatırlattı. Önümüzdeki süreçte tesisin eksiklerini gidererek yeni teknolojilerle güçlenerek yoluna devam edeceğini belirten Başkan Mustafa Kavuş, “Hayatın her alanında olduğu gibi tarımda da teknoloji büyük önem taşıyor. Konya sadece bir tarım şehri değil, Türkiye’nin büyük tarım sanayilerinden birini bünyesinde barındıran bir şehir. Biz bu teknolojiyi en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Bugünde fide dikim makinalarını Meram ve Konya çiftçimizin hizmetine kazandırmış olmanın mutluluğu ile biraraya geldik. Çiftçimiz 4 işçiyle günde 2 bin marul fidesi dikebilirken bu makinalar sayesinde bir günde 320 bin fide dikebilecek. Hem de cüzi bir miktarla. Biz bu yatırımı para kazanmak için değil çiftçimize destek vermek için gerçekleştirdik. Kazanan her zaman Meram olacak. Projemizin paydaşlarına destekçilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.    

whatsapp-image-2020-11-28-at-23-36-30.jpeg

“FİDE DİKİM MAKİNALARI YENİLİKÇİ PROJELERDEN BİRİ” 

İşbirliğinin en güzel örneklerinden birini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Halil İbrahim Tongur ise bu birliktelikten Konya için önem arzeden bu tesisin ortaya çıktığını belirtti. Meram Sebze Fidesi Üretim Tesisinin KOP bölgesinin en büyük tesislerinden biri olduğunu ifade eden Tongur, “KOP olarak yenilikçi, üreticimize, çiftçimize ve vatandaşlarımıza faydalı projeleri öncelikliyoruz. Fide tesisinin bir devamı niteliğinde olan fide dikim makinaları da bu yenilikçi projelerimizin bir ürünüdür. Bu hizmette insan hayatına dokunan projelerden biri olacaktır. Az zamanda daha çok iş yapılacak. Kazanan çiftçimiz olacaktır. Projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi. 

whatsapp-image-2020-11-28-at-23-36-31.jpeg

Meram Ziraat Odası olarak mali sebeplerle projeye katılamadıklarını belirten Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız ise, “Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü bizim bu açığımızı o kapattı. Pandemi dolayısıyla dünya güvenli gıdanın önemini bir kez daha anladı. Bu sebeplerle dünyada yaşanan olayları görüyoruz. Ülkemizde bu tür olayların yaşanmamasının sebebi bu tür tesislerdir. Bu sebeple buraya emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.  

whatsapp-image-2020-11-28-at-23-36-31-2.jpeg

“FİDE ÜRETİM TESİSİ SAYESİNDE KONYA SEBZE ÜRETİMİNDE DE ÖNEMLİ PAY ALACAK” 

Sebze Fidesi Üretim Tesisinin paydaşlarından biri olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker ise kazandırılan makinalar sayesinde çiftçinin sahada daha fazla rekabet şansı yakaladığına işaret etti. Çiftçinin pandemiden dolayı işçi bulmakta zorlandığını belirten Kavuneker, “Çiftçimiz piyasada daha kolay kendine yer bulabilecek. Tesisten dolayı fidede piyasada hakim olmaya başladık. Bu makinalarla maliyetler düşecek, çiftçimiz daha çok kazanacak. Yatırımların kazanca dönüştüğünü görmek bizi mutlu ediyor” dedi. Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin de Meram Belediyesine ve diğer kurumlara tarıma verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Konya tarımsal üretim ve hayvancılıkta Türkiye’nin lideri. Bu tesis, sebze üretim alanlarını artırmak ve birim alanda daha fazla verim alabilmek için önemli bir çalışma oldu. Bu çerçevede bu verimliliği artırmak için bir yeniliği daha hayata geçirdik. Tesis yeni başlamasına rağmen verimli bir yıl geçirdi. Bundan sonra bu verim katlanarak devam edecek.  Sebze üretimine uygun arazilerde hem seracılığı hem açık sebze üreticiliğini artırabilmek için yaptığımız bu hizmetlerin şehrimize ve çiftçimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”  

“ÇİFTÇİMİZE BOL VE BEREKETLİ KAZANÇ SAĞLAMAK İÇİN PROJE ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ” 

Göreve başladıkları günden bu yana tarımla uğraşan kesimi asla ihmal etmediklerini ve her daim desteklediklerini ifade eden Meram Kaymakamı Resul Çelik, bu çerçevede çiftçilerin tarladaki emeklerinin boşa gitmemesi ve kazançlarının bol ve bereketli olması için projeler hazırladıklarını hatırlattı. Her projelerinde Meram Belediyesi ve Başkan Mustafa Kavuş’un sınırsız desteklerini aldıklarını söyleyen Kaymakam Resul Çelik, Bu projede de Meram Belediyesi ve KOP’un desteği ve İl ve İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü rehberliğinde yola çıktıklarını ifade etti. Fide Dikim Makinalarını hizmete sunarak bu desteklerin önemli bir örneğini daha ortaya koyduklarını ifade eden Kaymakam Çelik, “Çiftçilerimizin her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. KOP’a bu noktada sunduğumuz projelerin tamamında bu güzide kurumumuzun desteğini aldık. Böylelikle kazanan Meram ve Meram çiftçisi oldu. Bu bereket için planlayandan uygulayana kadar herkese teşekkür ediyor, makinaların çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.