Fırtına gitti, kar geldi! Konya’da beyaz bereket sevinci

Konya’da dün etkili olan fırtına kazalara yol açtı, yolları kapattı, ağaçları ve direkleri yıktı, çatıları uçurdu. Gece saatlerinde etkisini kaybeden fırtına, yerini soğuk ve kar yağışına bıraktı. Konya’da bir ilçe güne beyaz bereket sevinciyle başladı.

Fırtına gitti, kar geldi! Konya’da beyaz bereket sevinci

Meteoroloji uyarıları birbiri ardına yaptı, Konya'da dün lodos fırtınası etkili oldu.

Bazı bölgelerde saatteki hızı 142 kilometreye kadar yükselen fırtına nedeniyle kazalar yaşandı, can kayıpları ve yaralanmalar oldu, kum fırtınası nedeniyle kara yolları kapandı, çatılar uçtu, ağaçlar ve direkler devrildi.

YERİNİ BEYAZ BEREKETE BIRAKTI

Gece saatlerinde etkisini kaybeden fırtına, yerini soğuk ve kar yağışına bıraktı. Konya’nın bazı ilçelerinde yeni gün beyaz bereket sevinciyle başladı.

firtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci.jpg

DERBENT BEYAZA BÜRÜNDÜ

Konya Derbent de bu ilçelerden biri oldu. İlçeye mevsimin ilk karı 1 Aralık itibariyle düştü. Sabaha karşı başlayan kar yağışı, ilçenin yüksek kesimlerini ve kayak merkezi Aladağ’ı beyaza bürüdü.

firtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci-001.jpg

KONYA’DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Peki Konya’da bugün hava nasıl olacak? Meteorolojinin tahminlerine göre Konya kent merkezinde bugün hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düşecek. Gün içinde beklenen sıcaklık değeri ise 6 ila 9 arasında değişiyor. Yağış beklenmiyor.

firtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci.png

Konya’nın ilçelerine dair hava tahmin raporu ise şöyle:

firtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci-001.pngfirtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci-002.pngfirtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci-003.pngfirtina-gitti-kar-geldi-konyada-beyaz-bereket-sevinci-004.png

Haber Dairesi

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.