Gazzeli doktor Malhis, Haber Dairesi’ne konuştu

Gazze'deki Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, Haber Dairesi’ne Gazze'nin kuzeyindeki son durumu ilişkin açıklamada bulundu. Malhis, "İnsanlar su ve gıda sıkıntısı çekiyor. Kuzeyde durum çok kötü." dedi.

Gazzeli doktor Malhis, Haber Dairesi’ne konuştu

Katil İsrail’in Filistin katliamı 135 gündür devam ediyor. Gazze'deki Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis, Haber Dairesi muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Gazze'nin kuzeyindeki son durumu aktaran Malhis, kuzeyde kaldıklarını ve orada 300 ila 400 bin kişinin olduğunu belirtti.

gazzeli-doktor-malhis-haber-dairesine-konustu-003.jpg

SON 24 SAATTE 83 ŞEHİT, 124 YARALI

Katil İsrail’in saldırılarının aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Malhis, “İsrail güçlerinin saldırılarında son 24 saat içerisinde 83 kişi şehit oldu, 124 kişi ise yaralandı.” dedi.

gazzeli-doktor-malhis-haber-dairesine-konustu.jpg

“SU YOK, GIDA YOK”

Kuzeyde çok ağır şartlar altında yaşadıklarını söyleyen Malhis, "İsrail güçleri gece gündüz bombalamaya devam ediyor. Biz ambargo altındayız. Yardım TIR’larının girişine izin verilmiyor. Burada insanlar su ve gıda sıkıntısı çekiyor. İlaç yok, narkoz yok. Doğru düzgün hastane yok. Her taraf yıkılmış bir halde. 2-3 saat bir ekmek parçası arıyoruz. Yoksul ve fakir aileler burada çaresiz bekliyor. Filistin’in kuzeyinde durum çok çok kötü.” diye konuştu.

Suyun haftada bir geldiğini kaydeden Fadya Malhis, "İlkel bir hayat yaşıyoruz. Gaz yok ve elektrik yok, odun yakıyoruz." dedi.

gazzeli-doktor-malhis-haber-dairesine-konustu-001.jpg

“SAĞLIK PERSONELLERİNE İŞKENCE EDİYORLAR”

Han Yunus’ta Nasr Hastanesi’ne Yahudilerin girdiğini belirten Malhis, “134 tıbbi personel tutuklandı. Sağlık personelleri sorgulama altında, işkence yapılıyor. Hastaneyi talan ediyorlar.” dedi.

Doktorların çoğunun güneye gittiğini vurgulayan Gazzeli doktor, "Herkese yalvarıyorum, bize yardım edin. Gerçekten durumumuz çok kötü." ifadesini kullandı.

İsrail'in Refah'ı bombaladığını ve işgal güçlerinin Refah’a girmesi halinde çok fazla kan akacağını söyleyen Malhis, bölgedeki durumun çok kötü olduğuna dikkat çekti.

gazzeli-doktor-malhis-haber-dairesine-konustu-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.