Geçmişten geleceğe imam hatip vizyonu Konya’da ele alınıyor
Konya’da düzenlenen “Öncü Okullar Öncü Şahsiyetler” programında imam hatip okullarının dünü, bugünü ve geleceği masaya yatırılıyor. TİMAV Genel Başkanı Sami Bayrakcı, “İmam hatipliler yarını inşa eden nesiller olmalı” dedi.
Konya’da imam hatip okullarının geçmişi, bugünü ve geleceğinin ele alındığı “Öncü Okullar Öncü Şahsiyetler” programı başladı. İki gün sürecek program, eğitim camiasını bir araya getirdi.
PROGRAM TAŞ BİNA’DA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Program, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenleniyor. Açılış törenine eğitim yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
“İMAM HATİPLER YARINI İNŞA ETMELİ”
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Sami Bayrakcı, yaptığı konuşmada imam hatip okullarının önemine dikkat çekti.
Bayrakcı, “Dünya çok hızlı değişiyor. İmam hatipliler sadece geçmişi koruyan değil, yarınları inşa eden insanlar olmalı” diyerek öğrencilerin büyük bir vizyonla yetişmesi gerektiğini vurguladı.
“BU ZİNCİRİN EN ÖNEMLİ HALKASI SİZSİNİZ”
İmam hatip öğrencilerinin köklü bir geleneğin temsilcileri olduğunu ifade eden Bayrakcı, “Sizden önce bu yolda yürüyenler vardı, sizden sonra da olacak. Bu zincirin en önemli halkası şu an sizlersiniz” sözleriyle gençlere seslendi.

EĞİTİMCİLERDEN DESTEK MESAJI
Programa ev sahipliği yapan Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Süleyman Eşit ile İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de konuşma yaparak programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.
İKİ GÜN BOYUNCA SÜRECEK
İki gün sürecek program kapsamında gerçekleştirilecek oturumlarda, imam hatip okullarının eğitim vizyonu, toplumsal rolü ve geleceğe yönelik hedefleri detaylı şekilde ele alınacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.