Görüntü, ayakta yolcu taşımanın yasak olduğu Konya’dan! Say say bitmedi

Konya polisi, ayakta yolcu taşımanın yasaklandığı kent merkezinde toplu taşıma araçları üzerinde uygulama yaptı. Kontrol edilen 850 aracın 11’inden fazla yolcu çıktı. Polis minibüslerden indirdiği fazla yolcuları say say bitiremedi!

Görüntü, ayakta yolcu taşımanın yasak olduğu Konya’dan! Say say bitmedi

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, yurt genelinde olduğu Konya’da da koronavirüs önlemleri kapsamında minibüslerde ayakta yolcu taşımak yasak.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı ve yolcu taşımacılığı yapan 850 aracı kontrol etti.  

SAY SAY BİTİREMEDİ

Denetimlerde fazla yolcu taşıdığı tespit edilen 11 aracın sürücüsüne işlem yapıldı. Polis minibüsten indirdiği fazla yolcuları say say bitiremedi! 

Bu arada, 122 araç sürücüsüne hız ihlali yaptıkları gerekçesiyle 100 bin 739 TL ceza yazıldı, çevreyi rahatsız eden araçlar üzerinde yapılan denetimlerde da 102 araç ve sürücüsüne toplam 59 bin 181 TL cezai işlem uygulandı.

14 araç ise trafikten men edildi.

KONYA İL HIFZISSIHHA KURULU KARARI 

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun konuya ilişkin son kararı şöyle:  

"Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.