Altın 5779.652
BIST 10955.99
Dolar 42.508
Euro 49.5397
Sterlin 56.7453

Güneşle uyanıyor, öğlen küsüp saklanıyor! Mucizeyi görmek isteyen Konya’ya akın ediyor

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte açan nilüfer çiçekleri, öğle sıcağında gizleniyor. Beyşehir Gölü’ndeki bu doğa harikası, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi Konya’ya çekiyor. Bu eşsiz görüntüler için nilüfer bahçesi tekne turları ise dolup taşıyor.

Güneşle uyanıyor, öğlen küsüp saklanıyor! Mucizeyi görmek isteyen Konya’ya akın ediyor

Beyşehir Gölüne kıyısı bulunan Çiftlik Mahallesi'nin balıkçı limanından gezinti tekneleriyle ulaşılabilen nilüfer bahçesi yaz döneminin gelmesi ile birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin de vazgeçilmez bir rotası haline geldi. Göl ortasında açan su yüzeyindeki nilüfer çiçekleri görenleri hayran bıraktı.

gunesle-uyaniyor-oglen-kusup-saklaniyor-mucizeyi-gormek-isteyen-konyaya-akin-ediyor-003.jpg

Alanda, sabah saatlerinde su yüzeyinde açan çiçekler, öğle sıcağında ise kapanarak su altına çekiliyor. Özellikle nilüfer bahçesi olarak ün yapan Çiftlik Mahallesi açıklarındaki sazlık alana düzenlenen tekne turları yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler, göl manzarası eşliğinde nilüfer çiçeklerini görüntüleme ve sosyal medyada paylaşma imkanı buluyor. Göldeki nilüfer bahçesi doğa severlerin de ilgisini çekiyor.

gunesle-uyaniyor-oglen-kusup-saklaniyor-mucizeyi-gormek-isteyen-konyaya-akin-ediyor-001.jpg

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Treeking ve Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü nilüfer bahçesi gezisi ile başladı. Etkinliğe katılan 85 doğa sever birisi giden diğeri dönüşe geçen tekne turlarıyla ulaştığı nilüfer bahçesine hayran kaldı.

gunesle-uyaniyor-oglen-kusup-saklaniyor-mucizeyi-gormek-isteyen-konyaya-akin-ediyor-002.jpg

Doğa severlerin Beyşehir'de ziyaret ettiği bir başka adres Yeşildağ Mahallesindeki Leylekler Vadisi oldu. Derebucak'taki Çamlık mağaralarını da gezen doğa severler, burada da mağara içerisinden geçiş yaptı, ardından başladığı yürüyüşü tamamladı.

gunesle-uyaniyor-oglen-kusup-saklaniyor-mucizeyi-gormek-isteyen-konyaya-akin-ediyor-004.jpg

Etkinliğe Konya'dan Doğa Yürüyüşü Grubu üyeleri de katılım gösterdi.

gunesle-uyaniyor-oglen-kusup-saklaniyor-mucizeyi-gormek-isteyen-konyaya-akin-ediyor-005.jpg

gunesle-uyaniyor-oglen-kusup-saklaniyor-mucizeyi-gormek-isteyen-konyaya-akin-ediyor-006.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.