Hak-İş’ten Konya’da MEDAŞ zaferi

Merkezi Konya’da bulunan Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nde (MEDAŞ) yetkili sendika, Hak-İş’e bağlı Enerji-İş Sendikası oldu. Konuya ilişkin bakanlık yazısı hem Enerji-İş hem de daha önceki yetkili sendika Tes-İş’e iletildi.

Hak-İş’ten Konya’da MEDAŞ zaferi

Merkezi Konya’da bulunan Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ), Konya, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir ve Karaman olmak üzere 6 ilde 69 lokasyonda hizmet veriyor. 59 bin trafo sayısı, 120 bin hat uzunluğu ile en büyük yüz ölçümüne sahip dağıtım şirketi olan MEDAŞ, bölgede 2 milyon 300 bin aboneye yaklaşık olarak yıllık 12 milyar kWh enerji sunuyor.

GÜLEN TARAF HAK-İŞ OLDU

MEDAŞ’ta bir süredir yetkili sendika yarışı vardı. Hak-İş’e bağlı Enerji-İş Sendikası ile Tes-İş arasındaki bu yarışta kazanan taraf Hak-İş oldu.

hak-isten-konyada-medas-zaferi.jpg

Hak-İş, daha önce Tes-İş’in elinde bulunan yetkili almayı başardı. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yazısı ilgili yerlere ulaştı.

Yazıda, 613 işçi bulunan MEDAŞ’ta 357 üye sayısına ulaşan Enerji-İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi imzalamak için gerekli şartları yerine getirdiği bildirildi.

hak-isten-konyada-medas-zaferi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum