Hasarlı trafik kazası tespit tutanaklarıyla ilgili yeni dönem başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü sürücüleri yakından ilgilendiren bir uygulamayı hayata geçirdi. Maddi hasarlı trafik kazalarının tespit tutanakları artık e-devlet üzerinden görüntülenebiliyor.

Hasarlı trafik kazası tespit tutanaklarıyla ilgili yeni dönem başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde teknolojiyi de yakından takip ederek hayata geçirilen projelere bir yenisi daha eklendi. Fiziksel olarak sürdürülen bazı işlemler elektronik ortama aktarılarak vatandaşlara zaman kazandırılıyor.

MADDİ HASARLI KAZA TUTANAĞI e-DEVLET’TE

Trafik Başkanlığı’nın çalışmasıyla maddi hasarlı trafik kazalarında düzenlenen Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağına artık e-Devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Bu uygulamayla maddi hasarlı trafik kazasına karışan sürücüler, araç sahipleri ve sigorta acenteleri tutanaklara e-Devlet üzerinden anında erişim sağlarken tutanakların üzerinde oynama ve değişiklik yapılmasının da önüne geçilmiş oldu.

EMNİYET ADIM ADIM ANLATTI

Uygulamayı kullanabilmek için e-devlet hesabına giriş yaparak ana sayfadaki kurumlar kısmına tıklanıyor. Kurumlar içerisinden “Emniyet Genel Müdürlüğü” kısmına tıkladıktan sonra sunulan hizmetler içerisinden Polis Bölgesi İçin Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama sekmesinden tutanak sorgulayabilir barkod ve kare kod ile tutanak doğrulanabiliyor.

İşte maddi hasarlı kaza tespit tutanağı e-devlet erişim aşamaları:

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-006.jpeg

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-005.jpeg

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-004.jpeghasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-007.jpeg

 

 

TRAFİK İDARİ PARA CEZALARI DA İNTERNET ÜZERİNDEN TEBLİĞ EDİLİYOR

Öte yandan İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile araç tescil plakalarına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları elektronik tebligata uygun ise Gelir İdaresi Başkanlığınca tebliğ ediliyor. www.gib.gov.tr internet adresinin ana sayfasından interaktif vergi dairesi bölümüne giriş yapılıyor. e-Devlet şifresi ile tebligat bölümü aktifleştirilerek düzenlenen elektronik tutanaklar tebligat adresine düşüyor.

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-009.jpeg

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-010.jpeg

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-008.jpeg

hasarli-trafik-kazasi-tespit-tutanaklariyla-ilgili-yeni-donem-basladi-011.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.