Hataylı 124 hafızlık öğrencisi eğitimlerine Konya'da devam edecek

Asrın felaketinin vurduğu illerden olan Hatay'da hafızlık eğitimi alan Kur'an bülbüllerine Konya kucak açtı. Kırıkhanlı 124 hafızlık öğrencisi eğitimlerini Meram'da sürdürecek.

Hataylı 124 hafızlık öğrencisi eğitimlerine Konya'da devam edecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla etkilediği iller arasında yer alan Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir taraftan da yeniden imar ve ihya için büyük bir seferberlik başlatıldı. Kente Konya'dan yapılan yardım ve destekler de devam ediyor. 

KIRIKHANLI KUR'AN BÜLBÜLLERİNE KONYA KUCAK AÇTI

Depremler nedeniyle büyük yıkıntının olduğu Hatay'ın Kırıkhan İlçesinde ikamet eden hafızlık öğrencilerine Konya kucak açtı. Kırıkhan Müftülüğüne bağlı olarak eğitimlerini sürdüren 124 hafızlık öğrencisi eğitimlerini Konya'nın merkez Meram ilçesinde sürdürecek. Depremzede öğrenciler ile hocaları Meram Müftülüğü Fatma Kalaycı Kur'an Kursu'nda yatılı kalacak. Yeni misafirler için tüm hazırlıkların tamamlandığı kursta Kur'an bülbülleri heyecanla karşılandı.

Kurs yetkilileri, öğrenciler ile hocalarının en iyi şekilde ağırlanacağını belirterek "Konyalılar olarak tüm depremzedelerimiz gibi hafızlık eğitimi alan çocuklarımıza da sahip çıkacağız. Rabbimiz, gençlerimizi yolundan ve rızasından ayırmasın.  Bu konuda yardımcı olan Meram Müftülüğümüze, hocalarımıza ve diğer tüm yetkililere dua ile birlikte teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.