Hataylıların Konya sevgisi Başkan Altay’ı mest etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’daki çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, gönüllerde taht kurdu. Hatay Uzun Çarşı’yı ziyaret eden Başkan Altay, esnaf tarafından böyle karşılandı.

Hataylıların Konya sevgisi Başkan Altay’ı mest etti

Konya, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depreminin ardından Hatay’da gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’ye örnek oldu.

Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren teyakkuza geçen Konya Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, halen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KONYALI KAHRAMANLAR 168 KİŞİYİ ENKAZDAN SAĞ KURTARDI

Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere enkaz oluşan 11 ilde arama-kurtarma çalışmalarına katılan Konyalı itfaiyeciler, enkazdan 168 kişiyi sağ olarak kurtardı.

hataylilarin-konya-sevgisi-baskan-altayi-mest-etti.jpg

KOORDİNASYON MERKEZİ KURULDU

Konya’da bir araya getirilen yüzbinlerce yardım Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri koordinasyonunda bölgeye ulaştırıldı.

Hatay’da lojistik merkezler ve iş makineleri için araç parkları oluşturan Konya Büyükşehir Belediyesi, ilk anda koordinasyonun sağlanmasına da büyük katkı sağladı. Mobil Mutfaklar ile Mobil Ekmek Fırınları bölge halkına hizmet vermeye ilk günden bu yana eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri ile birlikte 14 TIR Ramazan kolisinin dağıtımını yaptı.

hataylilarin-konya-sevgisi-baskan-altayi-mest-etti-001.jpg

KONYA'YA YERLEŞEN DEPREMZEDEDEN SU VE ULAŞIMDAN ÜCRET ALINMIYOR

Depremin hemen ardından Hatay’dan tahliye işlemi başlatılarak, binlerce depremzede şehirden çıkarıldı. Depremde evini kaybeden vatandaşlar Konya kucağını açtı ve en güzel şekilde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Konya’da ev tutan depremzedelerin su aboneliği işlemlerinden ve Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı toplu ulaşım hizmetlerinden herhangi bir ücret talep edilmiyor.

HATAY'DA KONTEYNER KENT KURDU

Konya Büyükşehir Belediyesi; Meram, Karatay, Selçuklu belediyeleri ile Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası ile birlikte Hatay’da 448 konteynerden oluşan Konya Konteyner Kentin 1. Etabını Ramazan ayı içerisinde hizmete sundu.

Konteyner Kentin içerisinde; 7 çamaşırhane, 4 sağlık kabini, dikiş-nakış ve meslek edindirme kursları, eğitim birimleri, marketler, çocuk oyun alanları ve mescitle birlikte 30 sosyal tesis alanı bulunuyor. 1.445 vatandaşımız burada yaşamlarına devam ediyor.

Hatay’da 2. Etap Konya Konteyner Kentin çalışmaları da tamamlanarak AFAD'a teslimi gerçekleştirildi. 28.000 metrekarelik alanda yer alan 2. Etap Konya Konteyner Kentte 302 yaşam konteyneri, sosyal tesisler ve 4 çamaşırhane ile birlikte bir camii alanı da mevcut.

2. etap konteyner kentimizin bulunduğu alanda 3. etap çalışmalar da tamamlandı. 3. etap içerisinde 196 yaşam konteyneri, 3 çamaşırhane ve 16 sosyal birim yer alıyor.

hataylilarin-konya-sevgisi-baskan-altayi-mest-etti.jpeg

KONYA BEDESTENİ YAPILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya Sanayi Odası iş birliğinde Narlıca’da 152 dükkândan oluşan Konya Bedesteni kuruluyor. Her dükkân ortalama 25 metrekareden oluşuyor. Binaların tamamı çelik konstrüksiyon yapıda inşa ediliyor. Buradaki çalışmalar da yakın zamanda tamamlanarak acil ihtiyaca yönelik bir çarşı alanı oluşturmuş olacak.

hataylilarin-konya-sevgisi-baskan-altayi-mest-etti-002.jpg

HATAY'IN ALTYAPISINI AYAĞA KALDIRDI

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ), Hatay’ın temiz suya erişimini sağlamak ve altyapı sorunlarını gidermek amacıyla çalışmalarını ilk günden bu yana sürdürüyor. Büyükşehir, Hatay'da depremzedelerin suya erişimde mağduriyet yaşamamaları için zarar gören hatları ve altyapıyı onarmaya devam ediyor. KOSKİ vasıtasıyla; 867 kabin ile seyyar tuvalet, 330 kabin ile duş hizmeti sağlandı. Ayrıca 10.484 metre içme suyu hattı ve 8.690 metre kanalizasyon hattı yapıldı. Konya Büyükşehir, Hatay’da 56 adet sokak çeşmesi yaparken bunlar aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir ekipleri suyun ulaşmadığı alanlara tankerlerle tatlı su dağıtımı hizmetini ise ilk günden bu yana sürdürüyor.

hataylilarin-konya-sevgisi-baskan-altayi-mest-etti-003.jpg

BAŞKAN ALTAY HATAY UZUN ÇARŞI’YI ZİYARET ETTİ

Hatay Uzun Çarşı’daki esnafı ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, alkışlarla karşılandı.

Esnaflarla tek tek görüşen Başkan Altay, “Esnafımızı ziyaret ederken eski halini düşünüp duygulandık, Konya ile gururlandık. Ortak fikrimiz, Hatay’ı bırakmayacağız” dedi.

hataylilarin-konya-sevgisi-baskan-altayi-mest-etti-004.jpg

“HAVA ATANLARDAN DAHA ÇOK ÇALIŞTINIZ”

Hataylı esnaf ise şu görüşlere yer verdi:

“Sizi tebrik ediyorum, ilginizden alakanızdan dolayı. Yolda yürürken bir sürü konteyner gördük. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin konteynırları. Antakyalılar olarak çok teşekkür ediyoruz. Hatay'da her yerde Konya Büyükşehir Belediyesi'ni gördük. Antakya için yaptığınız emeği alkışlıyoruz. Konyalıların çok iyiliğini gördük, bize kucak açtılar, Allah razı olsun. Allah eksikliğinizi göstermesin. Önce reisimize sonra size teşekkür ederiz. Keşke bizim de başımıza böyle bir belediye başkanı gelse bunu kalben söylüyorum. Hakkını helal etmeyenler var ya siz bize hakkınızı helal edin. Hava atan büyükşehir belediyeleri vardı ama siz Hatay Büyükşehir’den bile daha fazla çalıştınız”

İşte o anlara ait görüntüler:

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.