Hotamışlılar'dan Bakan Kurum'a teşekkür

Konya Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, bölgede yıllardır çözülemeyen hazine arazilerinin tapulama ve satış işlemlerinde büyük destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti.

Hotamışlılar'dan Bakan Kurum'a teşekkür

Konya Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Kiraz yaptığı açıklamada, bölgede hazine arazileriyle ilgili yaşanan sorunun çözümü dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti. Kiraz ''1989 yılından buyana bölge için büyük bir sorun olarak göze çarpan, çözüm noktasında bir adım dahi atılamayan, ecri misil yoluyla hak sahibi çiftçiler tarafından ekilip-biçilen Hotamış ve Havalisi hazine arazilerinin tapulama ve satış işlemlerinde büyük desteğini gördüğümüz Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a Hotamış ve Havalisindeki 36 mahalle adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Sorunun yıllardır bölgede kanayan bir yara olduğunu ifade eden Kiraz açıklamasında şunları kaydetti:

"4706 sayılı hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve katma değer vergisi kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun 4. maddesinin 12. fıkrası hükümlerine göre satın alma başvurusunda bulunan ve tarımsal amaçlı kullanım amacıyla Konya Hotamış Havalisindeki çiftçi vatandaşlarımızın başvuruları sonucunda işlemler tamamlanmış ve 2020 yılı şubat ayı itibariyle hak sahiplerine bedelleri karşılığında  tapuları verilmiştir. Hotamış ve havalisinin en önemli sorunlarından biri olan ve kanayan yaraya dönüşen hazine arazilerinin satışının tamamlanması bölge çiftçisini ve köylüsünü  ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu vesileyle sayın bakanımız Murat Kurum’a ve emeği geçen tüm kurum çalışanlarına Hotamış ve Havalisi dernek yönetimi olarak teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.