İhbarlar Konya Emniyeti’ni hareket geçirdi! Fahiş artışa inceleme

Konya’da deprem felaketi sonrası konut satış ve kiralama bedellerinde fahiş artışlar yaşandığına dair ihbarlar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü inceleme başlattı.

İhbarlar Konya Emniyeti’ni hareket geçirdi! Fahiş artışa inceleme

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bu durumu fırsat bilen bazı ev sahibi ve emlakçıların satış ve kira bedellerinde fahiş artışlar yaptıkları yönünde çok sayıda şikayet alındı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, ihbarlar üzerine harekete geçti ve inceleme başlattı. Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzede vatandaşların durumundan faydalanıp, fırsatçılık yaparak bazı konut sahiplerinin ev kiralarında fahiş fiyat artışında bulunduğu ihbarları üzerine hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için ilgili birimlerimizce gerekli araştırma ve inceleme başlatılmıştır. Konuyla ilgili fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilen kişi ve kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.”

ihbarlar-konya-emniyetini-hareket-gecirdi-fahis-artisa-inceleme.jpeg

Konya’da deprem sonrası ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçı ve ev sahipleri bulunduğu iddiası Ticaret İl Müdürlüğünü de harekete geçirmiş, 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağı bildirilmişti.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.