İHH Konya’da Kudüs’ü konuştu

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya şubesi, Filistin bölgesinde gerilim ve çatışmalar sürerken Kudüs konulu bir konferans düzenledi. Karapınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

İHH Konya’da Kudüs’ü konuştu

İHH Karapınar Şube başkanı Erhan Uysal, İHH Karapınar şubesinin çalışmalarını anlatarak Kudüs’e dikkat çekmek için bu konferansı düzenlediklerini kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen Numan Balcı Kudüs’ün İslam dini ile diğer dinler arasındaki önemini dinleyicilere aktardı.

Balcı konuşmasında, Kudüs’ün geçmişten günümüze bölgede yaşanan siyasi ve sosyal olayları anlatıp, bu olayların İslam ve Türk coğrafyasına etkilerini slayt eşiğinde aktardı.

Balcı, “Kudüs İslamiyet açısından ilk kıble, Kâbe’den sonra inşa edilen İkinci Mescit ve Müslümanlar açısından üçüncü haremdir.

ihh-konyada-kudusu-konustu.jpeg

Kudüs garip geldi garip gidiyor. Kudüs’ün etrafı bereketli kılınmıştır. Kudüs İslam coğrafyasının unutulmuş coğrafyasıdır.

Mescid-i Aksa’nın misyonunu hepimiz yüklenmeliyiz. Kudüs’ü kalbimizde barındırmalıyız. Dünyanın en zengini olan ve istedikleri yerdeki yaşayabilecek olan Yahudiler için neden bu kadar önemli?

ihh-konyada-kudusu-konustu-001.jpeg

Bunu bilmeden bugün yaşananları bilmemiz imkansız. En büyük eksiğimiz Kudüs’ü bildiğimizi zannetmemizdir. Kudüs’ü Gazze’ye bomba atıldığında hatırlıyoruz. İslami camia Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yeterli desteği göstermelidir. Filistin’de çoluk çocuk demeden yapılan zulümler ve katliamlara Batı’nın seyirci kalmasına şaşırmıyoruz.” dedi.

ihh-konyada-kudusu-konustu-002.jpeg

ihh-konyada-kudusu-konustu-003.jpeg

ihh-konyada-kudusu-konustu-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.