İletişim Başkanlığı "Konya" haberini yalanladı

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafa, "Konya'da oruç tutmayan şahıs darp edildi" notu düşülmüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi o iddiayı yalanladı, gerçeği anlattı.

İletişim Başkanlığı "Konya" haberini yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 29-30 Mart'ı kapsayan Dezenformasyon Bültenini yayımlandı.

Bültende, "Konya'da oruç tutmayan şahıs darp edildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğraflar ve "YSK tarafından iletildiği iddia edilen "Seçmen kaydınızı sorgulayın" e-posta ile "Terör örgütü DEAŞ mensuplarına 'müftü' referansıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildi", "Besinlerde içerik olarak dört tür böceğin olmasına izin verildi" iddiaları yer aldı.

KONYA HABERİ YALANLANDI

Bültende, bazı sosyal medya hesaplarından "Konya'da oruç tutmayan şahıs darp edildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğraflarla ilgili yapılan taramalar sonucu, fotoğrafların ilk olarak 2014'te yayımlanan, "Samsun'da kaza eylemi kavgaya dönüştü" başlıklı bir haberde kullanıldığının tespit edildiğine yer verildi.

iletisim-baskanligi-konya-haberini-yalanladi.jpg

İletişim Başkanlığı, fotoğrafın, Konya veya oruçla ilgili olduğuna dair iddiaların asılsız olduğuna dikkat çekerek, fotoğrafların geçen yıllarda da dezenformasyon amaçlı kullanıldığının tespit edildiğini duyurdu.

iletisim-baskanligi-konya-haberini-yalanladi-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.