İnal ve Ay’dan Konya Barosuna Avukatlar Günü ziyareti

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay, Konya Barosuna Avukatlar Günü ziyaretinde bulundu.

İnal ve Ay’dan Konya Barosuna Avukatlar Günü ziyareti

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ve Konya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanımız Hasan Ay, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Konya Barosu Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Baro yönetim kurulu ziyaret sırasında hazır bulundu. Sohbet ortamında geçen ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, “Hukuk devletinde bir kamu hizmeti sayılan savunma hakkı yargı erkinin temel unsurlarından biridir. Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası ve savunma makamının temsilcisi olan Avukatlar; bireylerin hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınmasında, hukukun üstünlüğünün sağlanmasında ve adaletin tecellisinde önemli bir görevi ifa etmektedirler. Birey ve toplumları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, hakların korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan Avukatlar; toplumda barış ve huzurun korunması ve toplumsal ilişkilerin güvenli bir şekilde yürütülmesi açısından da önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Konya Barosu Avukatlarımız olmak üzere, tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, kendilerine ve ailelerine başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum.” dedi.

Konya Barosu Başkan Vekili Av. Kutalmış Ceylan ile yönetim kurulu üyeleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Cumhuriyet Başsavcısı İnal ve Adalet Komisyonu Başkanı Ay’a teşekkür etti.

inal-ve-aydan-konya-barosuna-avukatlar-gunu-ziyareti.jpeg

Haber Dairesi (KONYA HABER)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.