İrlandalı çift bisikletleriyle Toroslar’ı aştı, Konya’nın misafirperverliğine hayran kaldı
Antalya’dan bisikletleriyle yola çıkan İrlandalı çift Estelle Becgvevort ve Thomas Van Drooghenbroeck, Toros Dağları’nı aşarak Konya’nın Beyşehir ilçesine ulaştı. Bisikletleriyle Türkiye’yi keşfeden çift, Beyşehir’deki misafirperverliğe hayran kaldı.
Türkiye’yi bisikletle keşfetmek için üç haftalık tatil planlayan İrlandalı Estelle Becgvevort ve Thomas Van Drooghenbroeck, rotalarını Antalya’dan Konya’ya çevirdi. Toros Dağları’nı bisikletleriyle aşan çift, zorlu yolculuğun ardından Beyşehir’e ulaştı.
Çift, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından Bisiklet Evi’nde misafir edildi. Türkiye’nin doğal güzelliklerini ve farklı bölgelerini bisiklet üzerinde keşfetmenin kendileri için özel bir deneyim olduğunu belirten çift, Beyşehir’e ulaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
“TÜRKİYE’Yİ BİSİKLET ÜZERİNDE KEŞFETMEK İSTEDİK”
Estelle Becgvevort ve Thomas Van Drooghenbroeck, üç haftalık tatillerini klasik bir tatil yerine bisiklet yolculuğuna dönüştürmeyi tercih ettiklerini söyledi.
Estelle Becgvevort, Türkiye’de bisikletle seyahat etmenin kendileri için farklı ve keyifli bir deneyim olduğunu belirterek, “Üç haftalık tatilimizi Türkiye’yi bisikletle gezerek değerlendirmek istedik. Antalya’dan yola çıktık ve Toros Dağları’nı aşarak Beyşehir’e ulaştık. Yol boyunca birbirinden güzel manzaralar gördük. Bisikletle seyahat etmek, Türkiye’yi daha yakından tanımamızı sağlıyor” dedi.

“BEYŞEHİR’DE ÇOK GÜZEL KARŞILANDIK”
Thomas Van Drooghenbroeck ise Beyşehir’de gördükleri misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beyşehir’e ulaştığımızda çok sıcak karşılandık. Bisiklet Evi’nde misafir edilmek bizim için güzel bir sürpriz oldu. Burada insanlarla tanışmak ve ilçeyi yakından görmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’deki bisiklet yolculuğumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bisikletle seyahat etmenin kendilerine yalnızca yeni yerler görme değil, yerel insanlarla tanışma ve gittikleri bölgeleri daha yakından tanıma fırsatı sunduğunu belirten çift, Türkiye turuna devam edeceklerini kaydetti.

“BEYŞEHİR’İN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ DÜNYAYA TANITIYORUZ”
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da ilçenin bisiklet turizmi açısından önemli bir noktada bulunduğunu söyledi. Büyükkafalı, “İrlandalı çiftimiz üç haftalık tatillerini Türkiye’yi bisikletle gezerek değerlendiriyor. Antalya’dan Torosları aşarak Beyşehir’imize ulaştılar ve Bisiklet Evimizin konuğu oldular. Dernek olarak ilçemize gelen yabancı tur bisikletçilerine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Yabancı bisikletçilere konaklama ve yemek desteği sunulmasının Beyşehir’in tanıtımına önemli katkı sağladığını belirten Büyükkafalı, “Dünyada benzeri olmayan bu hizmetin sürdürülmesine katkı sağlayan sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Beyşehir’in misafirperverliğini dünyanın farklı ülkelerinden gelen bisikletçilere göstermek ve ilçemizin adını onların aracılığıyla daha geniş kitlelere duyurmak bizim için çok değerli” dedi.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.