İspanya’dan dünya turuna çıkan çift Konya’da mola verdi

İspanya’dan dünya turu için karavanlarıyla yola çıkan Federig Barzaghiti ve eşi Maria Campos gezmek için geldikleri Konya Karapınar Meke Gölü'nde mola verdi. İspanyol çift Gala adını verdikleri köpekleri yürüyüş yapıp fotoğraf çekti.

İspanya’dan dünya turuna çıkan çift Konya’da mola verdi

İspanya’dan dünya turu için karavanlarıyla yola çıkan Federig Barzaghiti ve eşi Maria Campos çifti, Türkiye’ye 1 ay önce ulaşıp Konya’nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü'nde mola verdi.

Bir süre önce karavanları ile tura çıkan İspanyol çift, kuraklığın ve iklim değişikliğinin tüm dünyada görüldüğünü belirtti.

Türkiye'de, İstanbul, Bursa, Ankara ve Konya’yı gezdikten sonra Karapınar gelen turistler, Gala adını verdikleri köpekleri yürüyüş yapıp fotoğraf çekindi.

Federig Barzaghiti “Meke gölünü gördüğümüzde ülkemizdeki Alicante bölgemizde de aynı sorunun buradakiyle aynı olduğunu gördük. Bizim oradaki ile Meke gölündeki iklim değişikliğinin kuraklığa yol açtığından bahsettik. Su tüketimine insanlar dikkat etmeli ve kontrol altına alınmalı. Dünyada bütün insanlar bilinçli olmak zorunda. Aşırı derecede elektrik tüketiminden de kaçınmak gerekir” dedi.

ispanyadan-dunya-turuna-cikan-cift-konyada-mola-verdi.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.