İsrail’in kalleş saldırısına Altay ve 3 merkez ilçe başkanından tepki

İşgalci İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından İsrail’e tepkiler çığ gibi yükseldi. Başkan Altay ve merkez 3 ilçe başkanı da saldırıyı sert bir dille kınadı.

İsrail’in kalleş saldırısına Altay ve 3 merkez ilçe başkanından tepki

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 11. gününde devam ederken, İsrail güçleri, akşam saatlerinde Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Hamas ise "Bu bir soykırımdır" ifadesini kullandı. Saldırının ardından Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi.

4 BAŞKANDAN KALLEŞ SALDIRIYA TEPKİ

Saldırının ardından İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İsrail günlerdir işlediği savaş suçlarına ve katliama bir kara leke daha ekledi. İşgalci İsrail hastane vurdu, kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden yüzlerce insanı katletti. Kahrolsun İsrail” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise “İsrail bir ülke ve devlet olmadığını bugün bir kez daha gösterdi. Günlerdir binlerce masumu katleden, tüm savaş suçlarını uygulayan ve son olarak bir hastaneyi dahi vuracak kadar kuduran bu yapının kahr-u perişan olacağı günler inanıyorum ki çok yakındır” diye açıklama yaptı.

israilin-kalles-saldirisina-altay-ve-3-merkez-ilce-baskanindan-tepki.jpg

“ARTIK HAREKETE GEÇME ZAMANI”

“Artık harekete geçme zamanı” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şu ifadelere yer verdi:

“Sivillere saldıran, bebekleri öldüren, hastaneleri bombalayan terör devleti İsrail’i kınıyorum. Devlet gücüyle terör örgütü gibi hareket eden, en temel insani değerlerden yoksun saldırılarla soykırım yapan terör devletini durdurmak ve hakettiği cezayı vermek tüm insanlığın görevidir. Artık harekete geçme zamanı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da “Yıllar boyu mazlum Filistin halkına zulmeden İşgalci ve Katil israil devleti yaşlı, genç, çocuk kadın demeden katliama devam ediyor. Hiç bir savaş hastaneleri dahi bombalayacak kadar kalleşçe olamaz. Kahrol İsrail!” paylaşımında bulundu.

israilin-kalles-saldirisina-altay-ve-3-merkez-ilce-baskanindan-tepki-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.