İstanbul’da Konya Günleri etkinliği başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da düzenlenen “Konya Günleri” etkinliği törenle açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da düzenlenen “Konya Günleri” etkinliği törenle açıldı. 

Törende açılış konuşması gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kıymetli hemşerilerim değerli misafirler Konya'mız Çatalhüyük'ten bugüne 10 bin yıllık ihtişamlı tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu Devleti'nin 200 yıl boyunca başkenti olmuştur. Yine şehrimiz çağları aşan sözleri ile dünyaya hoşgörü ve kardeşlik iklimiyle buluşturan Hazreti Mevlana gibi nice alim ve mutasavvıfı bağrında yetiştirmiştir. Her köşesinde tarihin kalbinin attığı her sokağında huzurun dolup taştığı kadim şehrin mensubu olmaktan ve Konya gibi bir şehre hizmet etmekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum” dedi.

istanbulda-konya-gunleri-etkinligi-acilis-toreni-i-canli.jpeg

KONYAMIZI ÇOK DAHA GÜZEL YARINLARA HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Altay, “Sevgili Konyalılar, kıymetli misafirler bize göre hemşerilik yalnızca bir şehrin sınırları içerisinde doğmak ve o şehirde yaşamak değildir. Dünyanın neresinde olursak olalım aynı duyguları paylaşmayı başarabilen aynı değerler etrafında birleşen ve aynı dualarda buluşanlar arasındaki özel bağdır. Hemşirelik şehrinin gönlünün en ulvi yerinde taşıyabilmek ve her türlü zorluğa karşı tek vücut olabilme ferasetini de gösterebilmektir. Sahip olduğumuz bu güçlü bağa şehrimize hizmet ederken bizlere büyük bir ilham kaynağı olmaktadır. Hamdolsun Konya'mızın aydınlık yarınlar için attığımız her adımda sizlerin destek ve dualarını derinliklerinde hissetmenin güveni ve huzur içinde yaşıyoruz. Hazreti Mevlana her güçlük birlikte çözülür üzüm toprak sayesinde filizlenir gece ile gündüz görünürde ayrı olsa da birlik içinde dedi. Çünkü manevi varlıkta birlik vardır. Asırlar öncesinden birlik ve beraberliğin önemini bizlere en güzel şekilde ifade etmiştir. İzler işte bu dayanışma ruhuyla ve sizlerden aldığımız destekle güzel şehrimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi İnşallah bundan sonra da aynı kararlılıkla Konyamızı çok daha güzel yarınlara hazırlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın bakanım Türkiye son 20 yıl içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir kalkınma yaşadı. Ülkemizin istikrar çağına girmesiyle Konya aydınlık günler başlamış olduk.” diye konuştu.

istanbulda-konya-gunleri-etkinligi-acilis-toreni-i-canli-001.jpeg

Şehrimizde 20 yıl önce hayal kabul edilen pek çok yatırım Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK parti ve AK particilik ile Konya'da hayat bulduğunu dile getiren Başkan Altay, “Hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz eserler sayesinde bugün Konya artık bambaşka bir şehirdir. Yüksek Hızlı Tren, Şehir Hastanesi ve yeni çevre yolu başta olmak üzere ASELSAN, Konya Lojistik Merkezi, Yeni Sanayi Sitesi, 42 bin kişilik dev stadyum, Türkiye'nin ilk bilim merkezi, okullar, duble yollar, millet bahçeleri, yeni caddeler, alt ve üst geçitler, sosyal konutlar, kentsel dönüşüm projeleri ve restorasyon çalışmaları ile gençlerimiz için spor tesisleri gibi projeler AK Partimizin ve Konya modeli belediyecilik anlayışımıza şehrimize kazandırdığı eserlerin yalnızca bir kısmını oluşturmaktadır.” dedi.  

istanbulda-konya-gunleri-etkinligi-acilis-toreni-i-canli-002.jpeg

“İHRACAT RAKAMLARIMIZ 10 KAT ARTTI”

Başkan Uğur İbrahim Altay, “Yine sanayi üretim ve ihracat seferberliği sayesinde Konya'mızı Türkiye'nin üreten gücü haline getirdik. İhracat rakamlarımızı 10 kat arttırarak 3 milyar dolara ulaştı. Bugün Konya'mızın model sanayi tesislerinde ürettiğimiz binlerce farklı ürünü 3000'e yakın ihracatçımızla 180'den fazla ülkeye ihraç ediyor, elbette bütün bunlar hiç kolay olmadı. Hepsi büyük bir yemeğin gayretin ve fedakarlığı neticesinde gerçekleşti.” diye konuştu.

 

istanbulda-konya-gunleri-etkinligi-acilis-toreni-i-canli-003.jpeg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise şunları söyledi:

“Sayın İstanbul ve Konya Valilerimiz, Kıymetli Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Saygıdeğer Hemşerilerim,

Sizleri, sizlerin şahsında Konya’mızın tüm ilçelerini, tüm sokaklarını, mahallelerini, köylerini sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum. Tüm hemşerilerimi; “Gönül, sevgiyi bulmuşsa kuru dal bile çiçek açar.” diyen, gönüller sultanı Hazreti Mevlana’nın muhabbetiyle kucaklıyorum. Hepiniz bu özel güne, İstanbul Konya Günleri’ne hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bugün Konya’mız; mutfağından müziğine, geleneksel sanatlarından binlerce yıllık medeniyet tecrübesiyle; Konya Günleri’ni ziyarete gelen her bir misafirimize hoş geldin diyecek, gönül hanesinde ağırlayacak.

Ben böylesi güzel bir organizasyonla, Konya’yı İstanbul’a taşıyan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay kardeşime, tüm hemşerilerime, emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkürü bir borç bilirim.

Kıymetli Hemşerilerim,

Gönül Dağı dizimizi biliyorsunuz? Fırsat buldukça ben de takip ediyorum. Orada ki Mucit Taner’imizi de biliyorsunuz? Bir bölümde memleketi tarif ederken diyor ki; “İnsanın toprakla arasında bir bağ vardır. İnsanın dağdaki taşla, ovadaki çalıyla arasında bir bağ vardır. İnsanın doğduğu, suyunda yıkandığı, nefesini aldığı; düştüğü, kalktığı, dizlerini kanattığı yerle arasında bir bağ vardır. Ve bu yerin adına memleket derler. Herkesin memleketi kendine güzel gelirmiş.” Konya’mız da; bizim memleketimiz, bizim göz bebeğimiz.

Bugün burada, Meram’dan Karatay’a, Selçuklu’dan Ereğli’ye, Beyşehir’den Akşehir’e, Seydişehir’den Karapınar’a Konya’mızın dört bir yanından gelen hemşerilerimizle birlikteyiz. Yeni dostluklar kuruyor, kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Bu güzelliğiniz, bu kardeşliğiniz için Allah her birinizden razı olsun.

Kıymetli Hemşerilerim,

Bu yıl Haziran ayında düzenlenen 9. Konya Bilim Festivali ile Konya’dan ve Türkiye’nin farklı yerlerinden 281 bin bilim meraklısına ev sahipliği yaptık.

Yine İslami Dayanışma Oyunları ve Yine Saygıdeğer Hanımefendinin teşrifleriyle gerçekleştirdiğimiz Gastrofest ile 1 milyona yakın kardeşimizi misafir ettik. Bu organizasyonların her biri; pek çok değerimizin, markamızın tanıtımına büyük katkı sağladı.

Konya’nın en büyük markalarından biri de hiç şüphesiz Konyaspor’umuz. Anadolu kartallarımız, memleketimizi büyük bir başarı ile temsil ediyor, bizleri gururlandırıyor.

Bu anlamda başta Başkanımız Fatih Özgökçen olmak üzere, Teknik Direktörümüz İlhan Palut’u ve teknik ekibi, sahada ter döken tüm futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

Kıymetli Kardeşlerim,

Ne güzel söyler Konyalı Âşık Şemi; “Aşkla, şevkle kurulmuştur binası Konya’nın / Bu sebeple cennettir havası Konya’nın”

Bugüne kadar sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden tarihi şehir meydanlarının dönüşümüne, yeni sanayi sitelerinden çevre yatırımlarımıza kadar tüm Türkiye’de dev projeleri, Konya’dan aldığımız güçle, Konya Modeli Şehircilik’ten aldığımız ilhamla hayata geçirdik.

Konya’mızın da her karışını, ecdadımızın izini takip ederek imar ediyor, ihya ediyor, inşa ediyoruz. 2023’e, Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırladığımız Konya’mızı ziyaret eden misafirlerimiz, yenilenmiş çehresiyle bugünle yarının kucaklaştığı bir Konya ile karşılaşıyor.

1000 yıllık Selçuklu mirası Alâaddin Caddesi’nde yürüyenler, o eski karmaşık görüntünün ortadan kalktığını görüyor. Mevlana meydanına adım atan misafirlerimiz, adım başı bizleri selamlayan Selçuklu ve Osmanlı eserlerini, esnafımıza ekmek kapısı olan tarihi çarşıyı yepyeni haliyle buluyor.

Anıta doğru giden hemşerilerimiz, misafirlerimiz; çocuklarının neşeyle koştuğu, kocaman ağaçların gölgesinde serinlediği, çiçeklerin mis kokusunu içine çektiği, kuş cıvıltılarını, su seslerini, selatin camisinden yükselen Kur’an seslerini dinlediği bir millet bahçesiyle karşılaşıyor.

Konya’nın tüm ilçelerinde yeşil alanları, oyun alanları, camileri, okullarıyla, Selçuklu mimarisinden ilham alarak inşa ettiğimiz sosyal konutlarda yaşayan kardeşlerimiz; Konya’da güvenle, huzurla, yaşamanın, yuva sahibi olmanın tadını ömürlerinin sonuna kadar unutmayacaklar. Sizler de gittiğinizde; Beyşehir’de gölümüzü tertemiz, Akşehir’de tarihi evlerimizi aslına uygun bir halde geleceğe taşıdığımızı göreceksiniz. Tabi durmayacağız! Konya’mız yeni sosyal konutlarla, millet bahçeleriyle, çevre yatırımlarıyla, ekonomi ve istihdamı daha güçlü, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; toplam 500 bin sosyal konut, arsa ve işyerleriyle 800 bin bağımsız birimin çalışmalarını başlattık. Dün itibariyle, Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere “altyapısı tamamlanarak milletimize sunduğumuz arsa sayısını 1 milyona çıkarma talimatını” verdiler.

İnşallah TOKİ’mizle, İller Bankamızla, diğer birimlerimizin yoğun mesaisiyle arsalarımızı oluşturacağız, müjdesini de Cumhurbaşkanımız milletimize verecekler. Bu kapsamda Konya’mıza 7.655 konut kazandırıyoruz. 500 sanayi işyeri ve tam 11.390 konutluk ev yapmaya hazır arsamızı da hemşerilerimize sunuyoruz. Konya’da da bugün itibariyle 120 bin kardeşimiz başvurusunu yaptı. Hak sahiplerini belirledikten sonra inşallah 25 Ekim’de Türkiye genelinde temellerimizi atıp yeni evlerimizi, yeni iş yerlerimizi Konyalı hemşerilerimize süratle kazandıracağız.

Konya’mızın marka değerine katkı sağlayacak Konya Sıfır Atık Sanayi Sitemizi anlatmadan geçemem. Biliyorsunuz şehrin içinde kalmış Eski Sanayi ve Karatay Sanayi sitelerini; Konya Sıfır Atık Sanayi Sitemize taşıyoruz. İnşallah Konyalı esnafımız artık daha rahat, daha güvenli, daha temiz bir ortamda çalışacaklar.

Elhamdülillah! Biz birileri gibi, kurultay, nutuk, politika adamları değiliz. Biz milletine sevdalı, vatanının her şeyin üstünde gören bir neslin evlatlarıyız. Konya’nın evladıyız. Hem Konya’mızda hem de bu cennet vatanın her köşesinde istihdam oluşturacak, ekonomiye katkı sunacak, hanelere yeni gelirler getirecek, aşımıza aş katacak yeni yuvalar, yeni iş yerleri, yeni yaşam alanları armağan ediyoruz. Genç girişimcilerimizin önünü sonuna kadar açıyor, yanlarında dimdik duruyoruz.

Birgün, sohbet sırasında, Üstadımız Ârif Nihat Asya'ya: -Eğilir, bükülür, katlanır ve istenilen şekle kolayca sokulur bir cam keşfedilmiş, derler.

Ârif Nihat Asya’da biraz şaka, biraz ciddi; “Desenize, eninde sonunda camı da kendimize benzettik!” demiş. İşte bizim açıkladığımız her projede, milletin teveccühüne rağmen eleştirenler, bir bahane bulamayıp böyle, hikâyedeki cam gibi eğilip bükülenler var. Hakikati, yalnızca yanıltma ve çarpıtma ile örtmeye çalışan, bükülen camlar var.

Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle bunlara rağmen; eğilip bükülmeyecek, tüm gücümüzle, tüm varlığımızla bu milletin istikbalini kurmaya devam edeceğiz. Hem ülkemizi, hem Konya’mızı her alanda destekliyor, geliştiriyoruz. Allah’ın izniyle 2023’le birlikte daha da geliştireceğiz.

Ben Konya’nın bir evladı olarak; tüm kardeşlerimizin, minik yavrularımızın; yenilenen çehresiyle Konya’mızı, tarihi meydanlarımızı, çarşılarımızı, yemyeşil millet bahçelerimizi görmelerini çok arzu ediyorum. Konya’mızı Valimizle, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızla, Genel Başkan Yardımcımızla, milletvekillerimizle, İl Başkanımızla, teşkilatımızla, tüm hemşerilerimizle Türk Tarihinin en Muhteşem Şehri yapmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Ben bir kez daha bu güzelliğe vesile olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum.”

istanbulda-konya-gunleri-etkinligi-acilis-toreni-i-canli-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.