İşte Konya'da deprem için yardım toplama merkezleri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde yaşanan deprem birçok ilimizde yıkıcı olurken, tüm Türkiye'de teyakkuza geçildi. Konya'da da acil ihtiyaç listesi ile deprem için yardım toplama merkezleri açıklandı.

İşte Konya'da deprem için yardım toplama merkezleri

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Depremler Kahramanmaraş ile birlikte Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya'da yıkımlara ve can kayıplarına yol açtı. 

TÜM TÜRKİYE TEYAKKUZA GEÇTİ

Birçok şehrimizde hissedilen ve toplam 10 ilimizde yıkıcı olan deprem sonrası tüm Türkiye teyakkuza geçti. Bakanlar bölgeye giderken devletin tüm imkanları deprem belgesi için seferber edildi. Şehirlerimizden arama kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye gönderildi. Bu arada yardım toplama çalışmaları başlatıldı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi de merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin hemen ardından sabaha karşı arama kurtarma timini yola çıkardı. Büyükşehir, ilçe belediyeleri ile birlikte sabah saatlerinde de Mobil Mutfak, telsiz ve şarj istasyonları, su TIRI, aydınlatma kulesi, jeneratörler ve iş makinelerinden oluşan 68 araç ve içinde hasar tespit çalışmalarında görev alacak personelin de olduğu 146 personeli ilk etapta bölgeye gönderdi. 

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ

Bu arada Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, deprem bölgesi için acil ihtiyaç listesi ile Konya'da yardım toplama merkezlerini paylaştı.  

Altay ''AFAD ve İlçe Belediyelerimizle koordinasyon içinde süreci yöneteceğiz. Sadece yazılı ve kullanılmamış malzemeleri teslim edelim. Birlik Vakti.'' ifadelerini kullanarak ihtiyaç malzemeleri ile yardım toplama merkezlerini sıraladı.

Deprem bölgesi için acil ihtiyaç maddeleri: 

- Battaniye 
- Kışlık kıyafet (Mont, kazak, çorap, ayakkabı, bot, bere, eldiven, atkı)
- Gıda kolisi, çocuk bezi, mama, kıyafet, 
- Isıtıcı
- Sıvı-katı sabun, kağıt havlu
- Sırt çantası
* Tüm ürünler açılmamış, kullanılmamış ambalajlı olacak.

Konya deprem bölgesine yardım yerleri:

- Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu (Konya Büyükşehir Stadı Yanı)
- Karatay Konya Spor ve Kongre Merkezi (Aslanlı Kışla Caddesi) 
- Meram Lalebahçe Spor Tesisi (Harmancık Pazar Yeri Arkası) 

konyada-deprem-icin-yardim-toplama-merkezleri.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.