İstihdam artacak! Konya’nın bir ilçesindeki OSB genişletiliyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişletiliyor. Bu kapsamda ilave alan ve yer seçimi toplantısı gerçekleştirildi. OSB’ye 109 hektarlık yeni alan kazandırılacak.

İstihdam artacak! Konya’nın bir ilçesindeki OSB genişletiliyor

Seydişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilave alan ve yer seçimi toplantısı yapıldı. Şaban Cengiz Kültür Merkezinde toplantı salonunda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Seydişehir Organize Sanayi Bölgesine kazandırılması planlanan 109 hektarlık alanın çalışmalarına devam edildi.

Toplantıya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Jeoloji Mühendisi İzlem Küllük, Konya Tarım İl Müdürlüğü, Karayolları, İl Sağlık Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı, TEİAŞ, YİKOB, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Seydişehir Belediyesi İmar Müdürü ve Seydişehir Organize Sanayi Müdürü ve basın mensupları katıldı.

istihdam-artacak-konyanin-bir-ilcesindeki-osb-genisletiliyor.jpg

“GENİŞLETİLMESİ İÇİN BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Toplantının açılış konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “8 yıl önce başkanlığını Kaymakamlığın yürüttüğü Organize Sanayi Bölgesinin yaşanan anlaşmazlık nedeni ile mahkemelik olmuş. Mahkeme uzun sürdüğü için bu günlere gelindi. Bu şartlarda OSB’nin devam etmesi ve yatırımcıların yatırım yapması mümkün değildi. Bizde Organize Sanayi Bölgemizi genişletilmesi için bir çalışma başlattık. İlgili il müdürlükleri ile görüştük. Bizde belediye olarak 3 etabın açılması için gerekli çalışmalarımız tamamladık. Bugünde bakanlık nezdinde yapılan toplantı ile devir teslim aşamasına geldik. Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde doluluk oranı hat safhada ve 8 yatırımcımız yurt dışı bağlantılı çalışıyor. Özellikle alüminyum, savunma sanayi ve tekstil gibi üretim alanlarında yatırımcılar sıra bekliyor. Konya, İstanbul bağlantılı yatırımcılar bekliyor” dedi.

istihdam-artacak-konyanin-bir-ilcesindeki-osb-genisletiliyor-001.jpg

“ÖNEMLİ YATIRIM TALEPLERİ VAR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Jeoloji Mühendisi İzlem Küllük ise “Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi Seydişehir Organize Sanayi Bölgemize 109 hektarlık alanı ilave etmek ve bu alanı fiziki olarak organize sanayi bölgesi yapılaşmasına uygun hale getirmek. alüminyum, tekstil ve maden, savunma sanayi gibi sektörlerden önemli yatırım talepleri var. Yapılacak olan üretim ve istihdam önemli bir kamu yararı gözetmektedir. Bugün bu toplantıda ilgili kurum yetkilileri ile birlikte değerlendirmesi yapılıp gerekli sonuca varılacaktır” ifadelerini kullandı.

istihdam-artacak-konyanin-bir-ilcesindeki-osb-genisletiliyor-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.