Japon öğrenci kırsal yaşamı Konya’nın bu ilçesinde tecrübe etti

Türkiye’nin tek çölünün bulunduğu Konya’nın Karapınar ilçesindeki kırsal yaşantı Japonya’da da ilgi çekti. Japonya Kyoto Üniversitesi öğrencisi olan 24 yaşındaki Seiko Tanebe, tez araştırması için 1 ay boyunca ilçede çevre yaşantısını gözlemledi.

Japon öğrenci kırsal yaşamı Konya’nın bu ilçesinde tecrübe etti

Japonya Kyoto Üniversitesi Sosyoloji bölümü yüksek lisans öğrencisi Seiko Tanebe, ilçe merkezinde, köylerde, ve erozyon sahasında araştırmalar yaparak rapor hazırladı.

Japon öğrenci Seiko Tanebe, “Tarım ve hayvancılık, su kullanımı, sulu tarımın bölgede nasıl uygulandığı, bu sayede insanların yaşamının nasıl etkilendiği konularında araştırmalarda bulunuyorum. Karapınar’ı isteyerek tercih ettim. Benim için de farklı bir tecrübe oldu.

Burada kadınlarla ve çiftçilerle görüştüm. Çok yararlı bilgiler edindim. İnsanlar önceki yıllara göre daha rahatlar, ekonomik anlamda sulu tarım insanları refaha kavuşturmuş durumda.

japon-ogrenci-kirsal-yasami-konyanin-bu-ilcesinde-tecrube-etti.jpeg

Obrukları gezdim. Obruk oluşumları artık normal karşılanıyor ve fazla da umursanmıyor. Obruklar sanki Karapınar’da değil de başka yerde oluşuyor gibi bir hava içerisindeler.

japon-ogrenci-kirsal-yasami-konyanin-bu-ilcesinde-tecrube-etti-001.jpeg

Ev kadınları tarladan sofraya kadar her işin başındalar. Hem tarlalarda hem ev işlerinde çalışıyorlar. Kadınların işi gerçekten çok zor. Aile ekonomilerine kadınların katkısı çok büyük.” dedi.

Seiko Tanabe, Karapınar’daki araştırmalarının son derece başarılı geçtiğini belirterek okuldaki öğretim görevlilerinden yüksek not alacağına inandığını belirtti.

japon-ogrenci-kirsal-yasami-konyanin-bu-ilcesinde-tecrube-etti-002.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum