Kadınlar gününde Konya’nın kırmızılı kadınına anlamlı hediye

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. KOMEK ekibi, Konya’nın kırmızılı kadını Sultan Özcan’ı bu anlamlı günde unutmadı. Özel olarak hazırlanan ve daha önce KOMEK merkezinde beğendiği kıyafetler, evinde ziyaret edilen Sultan Özcan’a hediye edildi.

Kadınlar gününde Konya’nın kırmızılı kadınına anlamlı hediye

Konya’nın kırmızılı kadını Sultan Özcan, hayat hikayesiyle belgesellere ve dizilere konu oldu.

Ünü ülke sınırlarını aşan kırmızılı kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de unutulmadı.

KOMEK EKİBİ EVİNE GİTTİ

Konya Büyükşehir Belediye Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ekibi, Sultan Özcan’ı Selçuklu’daki evinde ziyaret etti.

Anlamlı günde, Sultan Özcan’a anlamlı hediyeler verildi, kırmızılı kadının daha önce KOMEK Merkezinde beğendiği Zenobya marka kıyafetler ile bir de çanta hediye edildi.

kadinlar-gununde-konyanin-kirmizili-kadinina-anlamli-hediye.jpg

KIRMIZILI KADIN: SULTAN ÖZCAN

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Cumali köyünde doğan ve herkes tarafından kırmızılı kadın diye bilinen Sultan Özcan, 15 yaşındayken çocukluk aşkı olan öğretmeni ile evlendi. Özcan, bir süre sonra eşinin tayin olmasıyla önce Hakkari'ye, ardından da Giresun'a taşındı.

kadinlar-gununde-konyanin-kirmizili-kadinina-anlamli-hediye-003.jpg

Mutlu giden evliliğinde bir süre sonra kıskançlık nedeniyle yaşanan sorunlarla şiddete maruz kalan Özcan, çocuk sahibi olamadığı için 1995 yılında terk edildi. Memleketi Aksaray'daki annesinin yanına dönen Sultan Özcan, bir süre psikolojik tedavi gördü.

kadinlar-gununde-konyanin-kirmizili-kadinina-anlamli-hediye-001.jpg

ANNESİNİ KAYBEDİNCE KONYA’DAKİ AĞABEYİNİN YANINA GELDİ

Bir süre sonra annesini kaybedince Konya'daki ağabeyinin yanına taşınan Sultan Özcan, ağabeyinin evinin altında bodrumda 8 yıl yaşadı.

kadinlar-gununde-konyanin-kirmizili-kadinina-anlamli-hediye-002.jpg

Psikolojik sorunları devam eden Sultan Özcan, 2006 yılında duygu durumu bozukluğu teşhisiyle, yüzde 80 engelli raporu aldı. Kırmızı renge olan sevgisi Hakkari'deyken başlayan Özcan, o günden itibaren baştan aşağı kırmızı bir yaşam sürmeye başladı. Dudakları ve yanaklarını kırmızıya boyayan Özcan'ın evinde kullandığı eşyalar bile kırmızı. Ağabeyinin evinin yanına yaklaşık 5 yıl önce yaptırılan tek odalı evinde yaşamını sürdüren Sultan Özcan, kırmızı kıyafetlerini giyip kırmızı makyajını da yaparak yaz-kış sabah evden çıkıp, kent merkezine gidip dolaşıyor, vakit geçiriyor.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.