Karapınar Halk Eğitim Merkezi güneş enerjisi kursuyla istihdama katkı sağlıyor

Karapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Güneş Enerji Sistemleri ve Fotovoltaik Sistemleri kurulum bakım onarım kursu düzenliyor. 17 kişinin katıldığı kurs ile çalışanları kalifiye hale getirerek istihdama katkı sağlamayı hedefliyor.

Karapınar Halk Eğitim Merkezi güneş enerjisi kursuyla istihdama katkı sağlıyor

Karapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yenilenebilir enerji sektöründe yetkin eleman yetiştirmek amacıyla Kalyon Güneş Enerji Santralinde Güneş Enerji Sistemleri ve Fotovoltaik Sistemleri kurulum bakım onarım kursu düzenliyor. 17 kişinin katıldığı kurs, çalışanları kalifiye hale getirerek istihdama katkı sağlamayı hedefliyor.

Kurs, 5 gün boyunca sürecek ve eğitimci olarak Güneş Enerji Sistemleri Mühendisi Sefa Birer görev alacak. Katılımcılar, güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu, bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimler alacaklar.

karapinar-halk-egitim-merkezi-gunes-enerjisi-kursuyla-istihdama-katki-sagliyor.jpeg

Vatandaşların isteğine ve yetişmesine katkı yapacak kurslar düzenlediklerine dikkat çeken Karapınar Halk Eğitim merkezi Müdürü Süleyman Karadeniz, “Bu Kursumuzda kursiyerlerimiz Güneş panel sistemlerini kurması, Güneş ölçüm istasyonunun yerini tespit etmesi, Güneş ölçüm istasyonunun kurulum yerini hazırlama, Güneş enerjisi (fotovoltaik) santrali kurulumunda kullanılacak malzeme özelliklerine ve projede verilen ölçülere göre konstrüksiyonu hazırlaması, Güneş enerjisi (fotovoltaik) santralinin elektrik-elektronik montajını yapması, Güneş panellerinin bakımını yapması gibi birçok çalışmayı yapmayı öğrenecekler ve kendilerini yetişmesini sağlayacaklardır. İlçemizde de Enerji sektörü son yıllarda büyük değer kazandı. Bu yönü ile bakıldığında da insanımıza yeni istihdamlar açılacaktır.” dedi.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verilecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.