Karatay Belediyesi, KTÜ ve KTO ile işbirliği protokolü imzaladı

Karatay Belediyesi, bugüne kadar bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşlar ile pek çok STK ile imzaladığı işbirliği protokollerine yenilerini ekledi. Kısa bir süre önce Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile protokol imzalayan Karatay Belediyesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası ile de ortak çalışma kararı aldı. İstihdam, üretim ve mesleki yeterlilik konularını içeren protokole imza atan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konyamızın istihdamına, üretimine ve gelişimine d

Karatay Belediyesi, KTÜ ve KTO ile işbirliği protokolü imzaladı

Daha önce Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile işbirliği protokolleri imzalayan Karatay Belediyesi, bu kez de Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası ile de işbirliğine gitti.

KARATAY BELEDİYESİ VE KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE HİZMETLERİN KALİTESİ ARTACAK

Bu kapsamda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, söz konusu protokollerin imza törenleri için ilk önce Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özçelik ile üniversitenin rektörlüğünde bir araya geldi.

İmzaların atılması öncesinde konuşan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özçelik, Konya Teknik Üniversitesi’nin 2 yıl önce kurulmuş genç ve dinamik bir üniversite olmasına rağmen bünyelerinde bulunan birçok fakültenin 40-50 yıllık geçmişlerinin olduğunu belirterek bu yapısıyla üniversitenin, Konya’nın akademik kalitesi ve istihdamına önemli katkılar sağladığını söyledi.  

KARATAY BELEDİYEMİZE GEREKEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Bugün imzalayacağımız protokol vasıtasıyla Karatay Belediyemizle hem teknik hem de bilimsel anlamda bir işbirliğimiz olacak. Üniversitelerin bulunma sebebi de budur. Dolayısıyla bizler de Karatay Belediyemizin çalışmalarına, proje ve hizmetlerine bilimsel ve teknik bir katkı sunmayı amaçlıyoruz. Konya Teknik Üniversitesi olarak Karatay Belediyemize her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ PROJELERİMİZE BİLİMSEL VE TEKNİK DESTEK VERECEK

İşbirlikleri için Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik’e teşekkür eden Karatay Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları tüm çalışmaların bilimsel, teknik ve akademik bir temele oturabilmesi adına üniversitelerle işbirliği halinde olduklarının altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha önce pek çok bakanlıklarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, belediyelerimizle, Konya Gıda ve Tarım Üniversitemiz, Selçuk Üniversitemiz ve birçok STK ile işbirliği protokolü imzaladık. Şimdi de Konya Teknik Üniversitemizle ortak çalışma kararı aldık. Konya Teknik Üniversitemiz, rektörümüz de ifade etti, 2 yıl gibi kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen hem akademik başarısı, hem akademik kadrosu ve öğrenci yapısıyla adından sıkça söz ettiren bir üniversitemiz oldu. Rektörümüz başta olmak üzere üniversitemizin tüm ailesini tebrik ediyorum. Üniversitemizle yaptığımız bu protokolle bilimsel ve teknik anlamda bilgi alışverişi içerisinde olacağız. Projelerimize, hizmet ve çalışmalarımıza bu anlamda önemli katkı sunacaklar. Protokolümüz hayırlı olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından Karatay Belediyesi ve Konya Teknik Üniversitesi arasında hazırlanan işbirliği protokolü imzalandı.

KARATAY BELEDİYESİ VE KTO, İSTİHDAM İLE MESLEKİ YETERLİLİĞİ ARTTIRACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Teknik Üniversitesi’nin yanı sıra Konya Ticaret Odası ile de ortak işbirliği protokolüne imza attı.

Konya Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkan Hasan Kılca Konya Ticaret Odası ile imzaladıkları protokolün Konya’ya çok şey katacağını söyledi.

KARATAY BELEDİYESİ, İSTİHDAMA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEK

Kılca, “Konya Ticaret Odamız da hem ülkemizin hem de Konyamızın en önemli meslek örgütlerinden birisi. Şehrimizin milli hasılasına, istihdamına, ihracatına ve üretimine yönelik yaptığınız katkılar takdir edici. Bilindiği gibi İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’nin ‘İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesi de açıklandı. Listeye Konya’mızdan 15 firma girdi. Bu vesileyle şehrimize katkı sunan tüm oda yönetimini, üyelerinizi, sanayicilerimizi üreticilerimizi tebrik ediyorum. Karatay’da 26 bine yakın işyeri var. Yine irili ufaklı 50’nin üzerinde sanayi sitesi var. Bu işyerlerinin büyük bir kısmı ticaret odamızın üyesi. Dolayısıyla bugün imzalayacağımız protokolün de buralardaki istihdamın gelişmesi ve mesleki yeterliliğin artmasında önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Konyamızın Karatay’ımızın daha iyi noktalara ulaşması için destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PROTOKOL, İSTİHDAMA VE NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞMESİNE VESİLE OLACAK

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de; KTO Karatay Üniversitesi’nin, yurtlarının, fuar alanı ve mesleki eğitim merkezlerinin Karatay ilçesinde olduğunu hatırlatarak, bu durumun Karatay Belediyesi ile olan ilişkileriyle bağlantılı olduğunu söyledi ve desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Başkan Öztürk, “Bugüne kadar Karatay Belediyesi’yle pek çok çalışma yaptık. Ama bugün imzaladığımız bu çalışmayı ayrıca önemsiyoruz ve bizim için çok kıymetli bir karar. Çünkü insanımızın mesleki yeterliliği ile işsizlik her zaman konuştuğumuz konular arasında. Bu protokolün hem Konya iş aleminin nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına hem de işsizlik rakamlarının daha da aşağılara çekilmesine yani istihdama önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, ortak işbirliği protokolüne imzaları attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.