Karatay Belediyesi’nden yeni konut müjdesi

Konya’da konut kooperatifi alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken ve binlerce kişiyi ev sahibi yapan Karatay Belediyesi, yeni konut yapımı için kolları sıvadı. Başkan Hasan Kılca, “Kısa zamanda yeni kooperatiflerimiz olacak.” dedi.

Karatay Belediyesi’nden yeni konut müjdesi

Karatay Belediyesi yeni kooperatif yapacak mı, 2023 yılında Karatay Belediyesi konut kooperatifi kuracak mı, Karatay’ın yeni konut kooperatifi nereye yapılacak? Merakla beklenen sorulara açıklık getirildi. Müjdeyi Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca verdi.

KONYA’DA BU ALANDA MARKA BELEDİYE

Konya’da konut kooperatifi alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken ve binlerce kişiyi ev sahibi yapan Karatay Belediyesi, yeni konut yapımı için harekete geçti.

Bugüne kadar 43 konut hamlesini hayata geçiren Karatay Belediyesi, son olarak Akasya Park Konut Yapı Kooperatifi ile 228 vatandaşı ev sahibi yapmak için temelleri attı.

Toplam 18 bin 373 metrekarelik inşaat alanında hayata geçen; 19 blokta, 3+1 ve iki tip 2+1 olmak üzere toplamda 228 daireden oluşan proje, yeşil alanlarla da desteklendi. Peyzaj düzenlemeleri, park ve dinlenme alanlarıyla kapalı yeraltı otoparkı bulunan Akasya Park, Karatay’da huzur ve mutluluğunu artırdı.

KARATAY BELEDİYESİ 2023 YILINDA KOOPERATİF YAPACAK MI?

Karatay Belediyesi’nin 2023 Aralık ayında temelini attığı Akasya Park Konutlarından sonra yeni konut kooperatifi yapıp yapmayacağı merak ediliyordu. Cevabı, bugün Karatay Lavanta Bahçesi ve Karatay Mevlana Gül Parkını yerinde tanıtan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca verdi.

karatay-belediyesinden-yeni-konut-mujdesi.jpg

“KISA ZAMANDA TEMELİ ATACAĞIZ”

Toplu konut hamlesinin artık Karatay’da bir gelenek olduğunu dile getiren Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi bugüne kadar 22 bin konut üretti. Biz de görevi devraldıktan sonra bu üretimlere devam ediyoruz. Kısa zamanda yeni kooperatiflerimiz olacak inşallah. Temellerini hep birlikte atacağız.” dedi.

“CİDDİ KAYNAKLAR AYIRIYORUZ”

Başkan Kılca, açıklamasında, “Kamulaştırma alanında ciddi yatırımlar yaptık, dev adımlar attık. Karatay Belediyesi olarak yatırım alanını dönüşümle elde ediyoruz. Yeni mekanlar oluşuyor. Bu alanda belediyemiz bütçesinden ciddi kaynaklar ayırmak zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşte Başkan Kılca'nın o açıklamaları:

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum