Karatay Belediyesi’nin kültür gezileri sürüyor

Karatay Belediyesi’nin sosyal ve kültürel etkinlikleri sürüyor. İlçe halkının hayatlarına dokunmaya devam eden Karatay Belediyesi, görme engelli vatandaşlar için Çanakkale ve Edirne gezisi düzenledi.

Karatay Belediyesi’nin kültür gezileri sürüyor

Karatay Belediyesi sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi üyelerine yönelik Çanakkale ve Edirne gezisi düzenledi.

Türk tarihinin en anlamlı destanının yazıldığı Çanakkale ve Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı bulan vatandaşlar, rehberlerin de kendilerine eşlik ettiği gezide anlatılanları dikkatlice dinleyerek detaylı bilgi sahibi oldu.

"KÜLTÜR GEZİLERİMİZ SÜRECEK"

Yerel yönetimler olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Çanakkale ve Edirne’ye düzenledikleri kültür gezileri ile engelli vatandaşların sosyal etkinliklere katılımlarını arttırmak istediklerini söyledi.

Hasan Kılca kültürel ve sosyal belediyeciliği çok önemsediklerini belirterek; “Ülkemizin zengin tarihinin izlerini günümüze taşıyan şehirlerimize geziler düzenliyoruz. Bu kapsamda Görmeyenleri Koruma Derneği üyelerini Çanakkale ve Edirne gezisi ile buluşturduk. Hemşehrilerimiz önce, Edirne’nin tarihi ve kültürel miraslarını sonra da her yeri ayrı bir kahramanlık destanıyla örülmüş olan Çanakkale Zaferi’nin yazıldığı yerleri gezme fırsatı buldu. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha fazla varlık göstermeleri için Karatay Belediyesi olarak gerek kültür gezilerimizle gerekse sosyal hayatlarına dokunan projelerimizle üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

karatay-belediyesi-gorme-engellilere-canakkale-ve-edirne-gezisi-duzenledi.jpg

“BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ HEP BİZİMLE”

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan ise Edirne ve Çanakkale etkinliği için Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ederek Karatay Belediyesi’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.                                                                                                    

Gezdikleri yerleri rehberlerin anlattığını dile getiren Veli Özağan şunları söyledi; “Karatay Belediyemizin kültür gezisi programı kapsamında daha önce hiç gelmemiş engelli arkadaşlarımız için Edirne ve Çanakkale’deyiz. Rehberimiz bize gezdiğimiz mekânları anlatıyor. Biz bunları göremiyoruz ama rehberimizin anlatımıyla hissederek zihnimizde canlandırıyoruz. Bu tür yerleri engelli olmayan vatandaşlarımız nasıl gezebiliyorsa engellilerin de gezmesi gerekiyor. Gezi dolayısıyla buraları kalbimizle görerek yüreğimizde hissettik. Bizlere bu imkânı sağlayan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya teşekkür ediyoruz.”

karatay-belediyesi-gorme-engellilere-canakkale-ve-edirne-gezisi-duzenledi-001.jpg

VATANDAŞLARDAN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Karatay Belediyesi’nin böylesine anlamlı bir gezi düzenlemesinden dolayı teşekkürlerini ileten vatandaşlar ise; “Daha önce Çanakkale ve Edirne’ye gitmeyi çok istedik ancak bir türlü gidememiştik. Şimdi gezi rehberleri eşliğinde tarihi zaferle ilgili her şeyi yerinde dinleyerek ve hissederek öğrendik, çok duygulandık. Bizlere bu imkânı sunan Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

Tur rehberi eşliğinde gerçekleştirilen gezinin ilk gününde vatandaşlar; Selimiye Cami, Üç Şerefeli Cami, Eski Cami, Edirne Büyük Sinagog’u, 2. Beyazıt Külliyesi ve Şifahanesi, Rüstem Paşa Kervansarayı, Edirne Kent Müzesi, Makedonya Saat Kulesi’ni ikinci gününde ise; Çanakkale Anzak Koyu, Arıburun Mezarlığı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Anıtı, Seddülbahir Tabyası, Ezineli Yahya Çavuş Anıtı, Morto Koyu, Fransız Mezarlığı, Kilitbahir ve Çanakkale Şehitleri Abidesi’ni gezme fırsatı buldu.

karatay-belediyesi-gorme-engellilere-canakkale-ve-edirne-gezisi-duzenledi-002.jpg

karatay-belediyesi-gorme-engellilere-canakkale-ve-edirne-gezisi-duzenledi-003.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.