Karatay’da öğrenciler yaz tatilini dolu dolu geçirdi

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Yaz Okulu 2024 Dönemi, gerçekleştirilen kapanış programıyla tamamlandı.

Karatay’da öğrenciler yaz tatilini dolu dolu geçirdi

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hayata geçirilen “Kent Konseyi Yaz Okulu 2024” Yaz Dönemi Eğitimleri sona erdi. Projenin kapanış programı, Karatay Belediyesi Ali Ulvi Gençlik Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kapanış programına Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu ve vatandaşlar katıldı.

Kapanış programında konuşan Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, Karatay Belediyesi’nin nesillerin eğitimine, öğrenimine ve gelişimine büyük önem verdiğinin altını çizerek her zaman yanlarında olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

karatayda-ogrenciler-yaz-tatilini-dolu-dolu-gecirdi.jpeg

“GENÇLER YAZ AYLARINI VERİMLİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRDİ”

Ahmet Babuççu çeşitli etkinliklerle gençler için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “1 Temmuz’da başlamış olduğumuz Yaz Okulu’muzda, 150 öğrencimiz 6 hafta boyunca Kur’an-ı Kerim’den Siyer’e, Temel Dini Bilimlerden, İslami Bilimlere, farklı etkinliklerden çeşitli atölyelere kadar birçok branşta eğitim aldılar. Atölyelerimizde ise sıfır atık bilinci, öncü şahsiyetler gibi birçok alanda eğitim alıp deneyim kazandılar. Arkadaşlarımızın yaz aylarını daha verimli geçirebilmesi için bu çalışmalarımıza 2021 yılından beri devam ediyoruz. Çalışmalarımız esnasında bir an bile bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca Bey’e şükranlarımı arz ediyorum. Biz burada 150 öğrencimizde hazırlamış oldukları gösterilerle, şiirlerle, koroyla görkemli bir kapanış yapıyoruz. Ama biliyoruz ki 308 gündür siyonist İsrail’in zulmüne uğrayan Filistinli kardeşlerimizin üzüntüsüyle bu kapanış programını gerçekleştiriyoruz. Yaz Okulumuz boyunca çeşitli faaliyetlerimizi gerçekleştirirken Filistinli kardeşlerimizi bir an olsun aklımızdan ayırmamak için öncü şahsiyetler dersinde 6 hafta boyunca 6 farklı şahsiyetin hayatını işledik. Son olarak İsmail Haniye’nin şehit edilmesiyle birlikte arkadaşlarımıza aslında 308 gündür instagramın kapatılmasıyla ayağa kalkan insanların 308 gündür gözünü kapatmasının nedenini anlattık. Geçtiğimiz yıllarda öncü şahsiyetlerden, milli teknoloji hamlesinden sınıflarımıza isimler vermiştik. Bu sene ise sınıfımızın ismi Gazze’ydi. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu tarz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaz Okulumuza katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

karatayda-ogrenciler-yaz-tatilini-dolu-dolu-gecirdi-001.jpeg

ÖĞRENCİLER ETKİNLİKLERLE GECEYE KATKI SUNDU

Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Yaz Okulu Kapanış Programında, eğitimlere katılan öğrencilerin hazırladığı çeşitli piyesler, tiyatro gösterileri, şiir dinletisi ile daha birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yaz Okulu’nun 2024 Dönemi kapanış programı, eğitimlerin çeşitli alanlarında başarılı olan sınıflar ile öğrencilere çeşitli ödüllerin takdimiyle sona erdi.

karatayda-ogrenciler-yaz-tatilini-dolu-dolu-gecirdi-003.jpeg

karatayda-ogrenciler-yaz-tatilini-dolu-dolu-gecirdi-002.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.