Karatay’ın mahalle sayısı 63’e düşürüldü

Karatay Belediyesi; ilçenin düzenli büyümesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ve konutlaşmanın hızlanması amacıyla mahallelerde yeni bir düzenleme yaptı. Karatay’da 80 olan mahalle sayısı 63’e düşürüldü.

Karatay’ın mahalle sayısı 63’e düşürüldü

Karatay Belediyesi; uzun saha çalışmaları, analizler ve planlamalar kapsamında ilçedeki mahalle sayısını 80’den 63’e düşürdü.

Karatay Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Karatay’ımızda 80 olan mahalle sayısını şehrimizin düzenli büyümesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ve konutlaşmanın hızlanması, sosyal donatı alanlarımızın ve teknik altyapı çalışmalarımızın gelişmesi amacıyla yeniden düzenledik. Bu kapsamda uzun saha çalışmalarımız, analizlerimiz ve planlamalarımız neticesinde; Antalya-Adana Çevre Yolunun iç kısmında konumlanan mahallelerimizi caddelerin belirleyici sınır olduğu bir model üzerinden daha derli toplu bir yapıya kavuşturarak birleştirme yoluna gittik. Çalışmamız sonucunda ise 80 olan mahalle sayımızı 63 olarak belirledik. Karatay’ımızın geleceği için atmış olduğumuz bu adım şehrimize ve hemşehrilerime hayırlı olsun” denildi.

REVİZYON İMAR PLANLARI İLE DÜZENLİ PARSELLER OLUŞTURDUK

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Belediyemiz yapılaşmanın yavaşladığı ve imar planlarının yetersiz kaldığı bölgelerde şehirleşmenin hızlandırılması ve teşvik edilmesi, park, eğitim tesisi, sosyal tesis vb. ortak kamu alanlarının ve yol, otopark vb. teknik altyapı alanlarının artırılması ile kaliteli şehir yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla revizyon imar planları hazırlamış ve imar uygulaması neticesinde düzenli parseller oluşturmuştur.

ARTAN ŞEHİRLEŞME NÜFUSU YÜKSELTTİ

Oluşan parsellere göre eski binalar yıkılarak yeni binalar yapılmakta ve bununla birlikte donatı alanları da belediyemizce imar planlarına uygun şekilde oluşturulmaktadır. Yeni yapılaşmalarla birlikte ilçemizdeki nüfus artmakta ve mahalle sınırlarının yeniden düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

MAHALLE SAYI VE SINIRLARI DAHA DÜZENLİ HALE GETİRİLMİŞTİR

Belirtilen husus ve ihtiyaçlar kapsamında, uzun saha çalışmalarımız, analizlerimiz ve planlamalarımız neticesinde, Antalya-Adana Çevre Yolunun iç kısmında kalan mahalleler caddelerin belirleyici sınır olduğu bir model üzerinden daha derli toplu bir yapıya kavuşturulmuş ve bazılarında da birleştirme yoluna gidilmiştir.

YENİ MAHALLE SAYISI 63 OLDU

Çalışmalar sonucunda 80 mahalleden 21 tanesi kaldırılmış, 4 yeni mahalle oluşturulmuş ve toplam mahalle sayısı 63 olarak belirlenmiştir”

İşte, Karatay’ın yeni mahalleleri:

1 ACIDORT

2 AGSAKLI

3 AKABE

4 AKBAŞ

5 AKÖRENKIŞLA

6 ARAPLAR

7 AZİZİYE

8 BAKIRTOLU

9 BAŞAK

10 BAŞGÖTÜREN

11 BEŞAĞIL

12 BÜYÜKBURNAK

13 ÇATALHÜYÜK

14 ÇENGİLTİ

15 ÇİMENLİK

16 DİVANLAR

17 EMİRGAZİ

18 ERENLER

19 ERLER

20 ESENTEPE

21 FETİH

22 FEVZİÇAKMAK

23 GAZİOSMANPAŞA

24 GÖÇÜ

25 HACIVEYİSZADE

26 HAMZAOĞLU

27 HAYIROĞLU

28 İPEKLER

29 İSMİL

30 İŞGALAMAN

31 İSTİKLAL

32 KALENDERHANE

33 KARAASLAN

34 KARADONA

35 KARAKAYA

36 KATRANCI

37 KEÇECİLER

38 KIZÖREN

39 KÖSEALİ

40 KUMKÖPRÜ

41 MENGENE

42 NAKİPOĞLU

43 OBRUK

44 ORTAKONAK

45 OVAKAVAĞI

46 SAKYATAN

47 SARAÇOĞLU

48 SARIYAKUP

49 SEDİRLER

50 SELİM SULTAN

51 SULTAN MESUD

52 SÜRÜÇ

53 ŞATIR

54 ŞEMSİ TEBRİZİ

55 TATLICAK

56 ULUBATLI HASAN

57 YAĞLIBAYAT

58 YARMA

59 YAVŞANKUYU

60 YEDİLER

61 YENİCE

62 YENİKENT

63 ZİNCİRLİ

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum