Karataylı kadınlar lavantadan sabun ve mum üretiyor

Karatay Belediyesi tarafından yetiştirilen lavantalar ekonomiye kazandırılıyor. Dondurma, reçel, lokum, gazoz, yağ ve kolonya üreterek yeni bir markanın ortaya çıkmasını sağlayan Karatay Belediyesi, şimdi de doğal lavanta sabunu ve mum üretmeye başladı.

Karataylı kadınlar lavantadan sabun ve mum üretiyor

Karataylı kadınların sosyalleşmesi kadar ekonomik hayatlarına katkı sunması için çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, yeni bir projeye daha imza attı.

Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin koordinesinde başlayan “Atölye Karatay” projesi kapsamında doğal Lavanta sabunu ve dekoratif mumlar üretilmeye başlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Birimi’nden Sultan Melike Bozoğlan, projeye dâhil olan Karataylı kadınlara üretim öncesinde Lavanta’nın özelliğinden söz konusu bitkiden üretilebilecek ürünlere ve üretim aşamalarına kadar detaylı bir eğitim verdi.

Verilen eğitimin ardından Sedirler Sosyal Tesisleri içerisindeki “Atölye Karatay”da haftanın üç günü lavanta sabunu ve dekoratif mumlar üretilmeye başlayan Karataylı kadınlar, bu sayede Konya ile Karatay için yeni bir ekonomik değerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

karatayli-kadinlar-lavantadan-sabun-ve-mum-uretiyor.jpg

Lavanta sabunu ve dekoratif mumların üretilmesiyle başlayan “Atölye Karatay” projesi, önümüzdeki dönemlerde daha da genişleyecek ve ürün çeşitliliği daha da artacak. Atölyede üretilecek ürünler ise Karatay Termal Tatil Köyü, Kafe Karatay’lar ile Karatay Büfelerde satılmaya başlayacak.

karatayli-kadinlar-lavantadan-sabun-ve-mum-uretiyor-001.jpg

ÇALIŞMALARIMIZ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

“Atölye Karatay” projesini ve detayları anlatan Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit, çalışmaların çok güzel bir şekilde ilerlediğini ifade ederek projenin hayata geçmesinde büyük katkıları bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

karatayli-kadinlar-lavantadan-sabun-ve-mum-uretiyor-002.jpg

Karatay Belediyesi’nin atölye ve her türlü desteği sağladığı söz konusu projeyle Karataylı kadınların hem sosyalleştiklerini hem de aile ekonomilerine katkı sunduğuna vurgu yaparak; “Sedirler Sosyal Tesislerimizde devam eden projemizle kadınlarımız, lavanta sabunu ve mum üretiyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız çok güzel ilerliyor. Kadınlar burada hem sosyalleşiyor hem de hem keyifli vakit geçiriyorlar. Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

karatayli-kadinlar-lavantadan-sabun-ve-mum-uretiyor-003.jpg

LAVANTA BAHÇELERİMİZİN VERİMLİLİĞİNİ HER ALANDA GÖRÜYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da belediye olarak kadınların hayatın her alanında var olmaları, kendilerini geliştirecek ve ekonomik anlamda kendilerine destek olacak her türlü projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca şunları aktardı:

“Karatay Belediyesi olarak sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda kadınların daha fazla olması için çalışmalar da yürütüyoruz. Bu kapsamda Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisimiz koordinasyonunda ‘Atölye Karatay’ projesi hayata geçti. Program ile kadınlar burada Karatay Lavanta Bahçelerimizin lavantalarından elde edilen ham maddeyi sabuna ve muma dönüştürüyorlar. Hanım kardeşlerimiz gerçekten de çok güzel işler yapıyorlar. Kendileri bu projeyle hem bir meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sunmuş oluyorlar hem de üretilen ürünler şehrimiz ve ilçemiz yeni bir ekonomik değer de kazanmış oluyor. İlçemize kazandırdığımız Lavanta Bahçelerimizin verimliliğini ve artan bereketini birçok alanda görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Karatay Belediyesi olarak kadınlarımıza, ekonomiye ve istihdama katkı sunmayı sürdüreceğiz.”

karatayli-kadinlar-lavantadan-sabun-ve-mum-uretiyor-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum