Altın 6121.517
BIST 12165.56
Dolar 43.0386
Euro 50.336
Sterlin 57.8173

KARYEM’den Karapınar tarımına değer sağlayacak tesis

Konya’nın Karapınar ilçesinde faaliyet gösteren Karapınar Yem (KARYEM), saatte 15 ton üretim kapasiteli Arpa ve Mısır Flake Üretim Tesisi için temel attı. Yatırımın tamamı şirketin öz sermayesiyle hayata geçiriliyor.

KARYEM’den Karapınar tarımına değer sağlayacak tesis

Türkiye’nin tarımsal üretim üssü Konya’nın Karapınar ilçesinde, bölge ekonomisinin önemli aktörlerinden biri olan Karapınar Yem (KARYEM), yeni bir yatırımı daha hayata geçiriyor. Fabrikanın elektrik ihtiyacının tamamını karşılayan enerji projesinin ardından, şirketin kendi öz sermayesiyle finanse ettiği Arpa ve Mısır Flake Üretim Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma töreni, Karapınar’ın tüm dinamiklerini bir araya getirdi. Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk ve Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal’ın da katıldığı tören, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın yoğun ilgisine sahne oldu. Törende, ilçeye kazandırılan yatırımın önemi vurgulandı.

SAATTE 15 TON ÜRETİM KAPASİTESİ

Törende konuşan Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, KARYEM bünyesinde hayata geçirilen yatırımın ilçenin ekonomik ve üretim hayatına önemli katkılar sunacağını ifade etti. Başkan Önal, saatte 15 ton (15 bin kilogram) üretim kapasitesine sahip olacak Arpa ve Mısır Flake Fabrikası’nın zemin etüt çalışmalarının tamamlandığını, temel atma işlemiyle birlikte sürecin resmen başladığını belirtti. Yeni tesisin yaklaşık 5 ay içerisinde üretime geçmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

karyemden-karapinar-tarimina-deger-saglayacak-tesis

TARIM, İSTİHDAM VE ÜRETİME KATKI

Yeni yatırımın Karapınar tarımına, çiftçilere ve ilçe ekonomisine ciddi katma değer sağlayacağını vurgulayan Başkan Önal, tesisin istihdama ve üretime önemli katkılar sunacağını söyledi. KARYEM’in bölge tarımı açısından stratejik bir rol üstlendiğini ifade eden Önal, yapılan yatırımların Karapınar’ın üretim gücünü daha da artıracağını kaydetti.

karyemden-karapinar-tarimina-deger-saglayacak-tesis

ARAÇ FİLOSU DA GÜÇLENDİRİLDİ

Başkan Önal, sadece üretim tesisiyle sınırlı kalmayan yatırımlar kapsamında şirketin araç filosunun da güçlendirildiğini açıkladı. KARYEM’in kendi öz sermayesiyle 1 traktör, 1 kepçe ve 1 hizmet aracı olmak üzere toplam 3 yeni aracın filoya kazandırıldığını belirtti.

“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Konuşmasının sonunda Başkan İbrahim Önal, yeni tesisin ve alınan araçların Karapınar’a hayırlı olmasını temenni ederek, yatırımlarda emeği geçen yönetim kurulu üyelerine, idari personele ve tüm çalışanlara teşekkür etti. Yeni yatırımın, Karapınar’ın üretim vizyonuna güçlü bir katkı sunması bekleniyor.

karyemden-karapinar-tarimina-deger-saglayacak-tesis

karyemden-karapinar-tarimina-deger-saglayacak-tesis

karyemden-karapinar-tarimina-deger-saglayacak-tesis

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.