Kendi kendine yeten Konya’da belediye için hasat zamanı

Konya’da mülkiyeti Seydişehir Belediyesi’ne ait olan tarım arazilerinde buğday hasadı yapıldı. Ülke üretimine katkı sağlayan ürünler, aşevlerinde ve belediyenin bakımını üstlendiği hayvanların bakımında kullanılıyor.

Kendi kendine yeten Konya’da belediye için hasat zamanı

Konya Haber: Seydişehir Belediyesi kırsal mahallerde mülkiyeti kendisine ait olan arazilerden buğday hasadını gerçekleştirdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekilen arazilerden elde edilen ürünlerin, belediyeye ait olan Aşevi’nin mutfağı ve kış aylarında sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıldığını kaydetti.

Kesecik Mahallesinde ve Suğla Ovasında belediyeye ait olan 270.000 m² tarım arazisinde buğday hasadının gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Bugün gerçekleştirdiğimiz ilk hasadımızla birlikte toplanan ürünlerimizi belediyemize ait sıcak yemek ulaştırdığımız Aşevimizde kullanarak yemek olarak ihtiyaç sahibi olan ailelerimize ulaştırıyoruz.

Ülkemizdeki tarımsal üretime katkı sağlamak için gerçekleştirdiğimiz projenin sonuç vermesi bizleri mutlu ediyor.

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani.jpeg

Seydişehir Belediyesine ait olan tarım arazilerimiz Seydişehir tarımının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Burada ekilen ve hasat edilen birçok tarım ürünleri Seydişehir’imize önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bu katma değeri daha da arttırmak adına belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir yandan yerine getirirken diğer yandan da kendi arazilerimizi de değerlendiriyoruz.

Aynı zamanda Kuğulu Tabiat Parkımız, kuşların göç güzergahında yer aldığı için birçok kuş türünün uğrak noktası konumundadır.

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani-001.jpeg

Ayrıca kendimizin bakımını gerçekleştirdiği 400 civarındaki kuşlara da hem kış mevsiminde hem de yaz mevsiminde yemeleri için hazırlıyor ve beslenmelerine katkı sağlıyoruz ” dedi. 

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani-002.jpeg

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani-003.jpeg

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani-004.jpeg

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani-005.jpeg

kendi-kendine-yeten-konyada-belediye-icin-hasat-zamani-006.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.