Kiracı aile zorla evden çıkartıldı, Konya gerekeni yaptı

Konya’da 2 çocuğuyla kaldığı evin kirası 3 bin 500 liradan 15 bin TL’ye yükseltilince eşyalarıyla kapı önüne konulan kadının yardımına Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu. Aile otele yerleştirildi, eşyaları da yeni ev bulunana kadar depoya alındı.

Kiracı aile zorla evden çıkartıldı, Konya gerekeni yaptı

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Kezban Koyuncu, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi Tatbik Sokaktaki Haliç Apartmanında, biri 17 diğeri 12 yaşındaki 2 çocuğuyla birlikte yaşıyordu.

11 BİN 500 TL BİRDEN ZAM

Oturduğu evin kirası 3 bin 500 liradan 15 bin liraya yükseltilince Koyuncu ve çocukları, eşyalarıyla birlikte kapı önüne konuldu.

kiraci-aile-zorla-evden-cikartildi-konya-gerekeni-yapti.jpg

Mahalle Muhtarı Mesut Yiğit’in çabasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında harekete geçti. Ekipler tarafından alınan aile geceyi bir otelde geçirdi. Eşyaları da gece boyu koruma altında tutuldu.

kiraci-aile-zorla-evden-cikartildi-konya-gerekeni-yapti.jpeg

Gün içinde yapılan değerlendirmeler sonrasında yeni bir ev bulununcaya kadar ailenin otelde ağırlanmasına karar verildi, eşyaların tamamı da belediye ekipleri tarafından alınarak güvenli bir depoya konuldu.

SOSYAL MEDYA YALANI ELLERİNDE PATLADI

Bir Konya duyarlılığıyla mağdur aileye yardım için seferberlik ilan edilmişken, sosyal medyada “Depremzede vatandaş eşyalarıyla dışarıya atıldı. Hiç kimse müdahalede bulunmuyor” paylaşımı yapıldı.

kiraci-aile-zorla-evden-cikartildi-konya-gerekeni-yapti-001.jpg

Paylaşıma tepkiyi, Kezban Koyuncu bizzat kendisi verdi. Koyuncu, “Sosyal medyada yanlış bir algılama var. Depremzede değilim. Muhtarımızın çabasıyla Konya Büyükşehir Belediyemiz anında yardımcı oldu. Bizi otele yerleştirdiler. Eşyalarımızı depoya koydular. Ev tutup yerleştireceklerini söylediler. Belediyemizden de muhtarımızdan da tüm büyüklerimizden de Allah razı olsun.” dedi.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum