Kırmızı listedeki Konya’da sabah yoğunluğu tedirgin etti

Kamuda tüm çalışanlar için aynı mesai saatinin uygulanması Konya’da tedirginliğe yol açtı. Sabah erken saatlerde toplu ulaşım araçlarında yaşanan yoğunluğun, artış eğilimindeki vaka sayısını daha artırmasından endişe ediliyor.

Kırmızı listedeki Konya’da sabah yoğunluğu tedirgin etti

Beklenen yeni kontrollü normalleşme dönemi başladı, ama şimdilik Konya için pek fazla değişen bir şey yok. Sağlık Bakanlığı verilerinde çok yüksek riskli iller arasında bulunan Konya’da bir süre daha kısıtlamaların büyük bölümü devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından açıkladığı normalleşme adımlarının büyük kısmı Konya için geçerli değil.

Hafta için saat 21.00-05.00, hafta sonu pazar günü tam gün sokağa çıkma kısıtlamaları aynı şekilde sürecek.

Restoran, kafeler, çay ocakları ve benzeri işyerlerinde de durum değişmeyecek.

Türkiye genelinde risk durumu gözetilmeden normal mesaiye dönüleceği açıklandı, ancak bazı düzenlemeler valilere bırakıldı.

Yeni dönemde ‘yerinde karar’ esası gereği, illerin durumuna göre bazı düzenlemeler valilikler ve İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından yapılabilecek.

KONYA'DA YENİ MESAİ SAATLERİ BELİRLENDİ

Konya Valiliği gece saatlerinde yaptığı açıklamada mesai saatlerini 08.30-17.30 olarak belirledi. Karar üzerine kamu çalışanları sabahın erken saatlerinde yola çıkmak zorunda kaldı.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDA YOĞUNLUK

Toplu taşıma araçlarında özellikle 07.00-09.00 aralığında yoğunluk yaşandığı görüldü. Tramvay, otobüs ve minibüslerde haliyle mesafe kurallarına uyulamadı. Bu durum vatandaşları rahatsız etti.

"MESAİ SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENSİN"

Zaten kırmızı; yani yüksek riskli grupta bulunan Konya için bu durumun çok sakıncalı olduğunu savunan vatandaşlar, acil olarak kademeli mesai uygulamasına geçilmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, “Bize her daim maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymamız söyleniyor. Bu durumda biz toplu taşıma araçlarında mesafe kurallarına nasıl uyacağız? Eğer böyle devam ederse vaka sayıları daha da artar. Mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerekir.” diye görüş belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.