Konya 4 ile daha hızlı trenle bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Konya-Kayseri-Nevşehir-Aksaray ve Antalya illerini birbirine bağlayacak proje çalışmaları devam ediyor. Konya-Antalya Hızlı Tren Projesi’nin 2031 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

Konya 4 ile daha hızlı trenle bağlanıyor

Konya-Antalya Hızlı Tren Projesi tamamlandığında, Konya, Kayseri, Nevşehir, Aksaray ve Antalya illeri arasındaki seyahat süresi önemli ölçüde kısalacak. Bu sayede bölgedeki turizm ve ticaretin canlanması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hazırladığı “Konya’nın Ulaştırma Haberleşme Yatırımları” kitapçığında Konya’ya toplam 128 milyar 535 milyon lira ulaştırma yatırımı yapıldığı ifade edildi. Konya’ya yapılan bu yatırımlarda 41 milyar lira ile Demiryolu yatırımları ilk sırada yer aldı.

KONYA’YI 4 İLE BAĞLAYACAK PROJEDE SON DURUM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı verilerine göre Konya-Kayseri-Nevşehir-Aksaray ve Antalya illerini birbirine bağlayacak projede son durum da netleşti.

Verilere göre Aksaray-Antalya hızlı tren projesinin Konya-Antalya kesiminin projelendirme çalışmaları tamamlandı. Projenin, Nevşehir-Konya kısmında ise etüt işlemleri devam ediyor.

konya-4-ile-daha-hizli-trenle-baglaniyor-001.jpeg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da daha önce açıkladığı projenin, etüt çalışmalarına göre hızlı tren hattı Kayseri’den başlıyor. Nevşehir, Aksaray ve Konya üzerinden Antalya’ya kadar ulaşıyor. Dört bölümden oluşan Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin toplam uzunluğu 541 kilometreyi buluyor.

konya-4-ile-daha-hizli-trenle-baglaniyor.jpeg

PROJE HAKKINDA BİLGİLER

  • Toplam Uzunluk: 541 kilometre
  • Tasarım Hızı: 200 kilometre/saat
  • Bölümler:

- Kayseri-Aksaray: 149 kilometre

- Aksaray-Konya: 141 kilometre

- Konya-Seydişehir: 86 kilometre

- Seydişehir-Antalya: 165 kilometre

NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hazırladığı “Konya’nın Ulaştırma Haberleşme Yatırımları” kitapçığında projenin Antalya-Konya kısmının 2024 yılında başlayıp 2030 yılında tamamlanması planlanıyor.

konya-4-ile-daha-hizli-trenle-baglaniyor-002.jpeg

Konya-Aksaray arasındaki bölümün 2031 yılında bitirilmesi hesaplanırken, Aksaray-Kayseri kısmının 2031 yılında başlayıp, 2037 yılında tamamlanması hedefleniyor.

konya-4-ile-daha-hizli-trenle-baglaniyor-003.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum