Konya 53 yıl sonra ilki yaşadı

2023 yılı yaz aylarını rekor sıcaklık altında geçiren Türkiye’de Aralık ayı da rekorla kayıtlara geçti. 2023 Aralık ayı, son 53 yılın en sıcak aralık ayı oldu. İç Anadolu’da en yüksek sıcaklık Konya’nın bir ilçesinde ölçüldü.

Konya 53 yıl sonra ilki yaşadı

2023 yılı aralık ayı, son 53 yılın en sıcak aralık ayı olarak kayıtlara geçti. İç Anadolu’da en sıcak bölge, Konya’nın Çumra ilçesi oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen ay ortalama sıcaklıklar, Batman çevresinde mevsim normalleri civarında, yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim normallerinin üzerinde kaydedildi.

NORMALLERİN 3,5 DERECE ÜSTÜNE ÇIKTI

Türkiye genelinde 1991-2020 yılları arasında 4,8 derece olarak ölçülen aralık ayı ortalama sıcaklığı, geçen ay 8,3 derece ile normallerinin 3,5 derece üzerinde gerçekleşti.

konya-53-yil-sonra-ilki-yasadi.jpg

1971’DEN BUYANA İLK

Sıcaklık analizlerinde, 1971'den itibaren yapılan karşılaştırmaya göre, 2023 Aralık ayı son 53 yılın en sıcak aralık ayı olarak kayıtlara geçti.

EN SOĞUK VAN, EN SICAK SİNOP OLDU

Geçen ay en düşük sıcaklık sıfırın altında 21,3 derece ile Van'ın Özalp ilçesinde, en yüksek sıcaklık ise 27,4 derece ile Sinop'ta tespit edildi.

konya-53-yil-sonra-ilki-yasadi-001.jpg

İÇ ANADOLUNUN EN SICAK ŞEHRİ KONYA

İç Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, bölgenin genelinde mevsim normallerinin üzerinde görüldü. Bölgenin 1,4 olan aralık ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı geçen ay 5,5 derece olarak kayda geçti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 10,9 derece olarak Kangal'da, en yüksek sıcaklık ise 19,5 derece olarak Konya Çumra'da görüldü.

konya-53-yil-sonra-ilki-yasadi-002.jpg

OVA ÇİFTÇİSİ YAĞIŞ BEKLİYOR

2024 yılı itibarıyla da Konya’ya beklenen yağış henüz düşmedi. Ovada özellikle çiftçilerin gözü - kulağı Meteorolojinin hava durumu tahminlerinde.

konya-53-yil-sonra-ilki-yasadi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.