Konya adliyesinde polise saldırı! Biri komiser 3 polis yaralandı

Konya’da bir kişi, duruşma sonrası görevli polis memurlarına saldırdı. Olayda, 1'i komiser 3 polis yaralandı. Gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı.

Konya adliyesinde polise saldırı! Biri komiser 3 polis yaralandı

İddiaya göre; Malik K, 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen tehdit ve hakaret duruşması sonrasında karşı tarafa hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine adliyedeki görevli polis memurları Malik K’yi duruşma salonunun önünden uzaklaştırmak istedi. Malik K, polis memurlarına sözlü ve fiili saldırıda bulundu.

3 POLİS YARALANDI

Saldırı sonrası bir komiser ve iki polis memuru yaralandı. Malik K, daha sonra etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Kaburgalarından darbe alan komiserin 10 gün rapor aldığı belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Malik K, çıkarıldığı 4'üncü Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. 

konya-adliyesinde-polise-saldiri.jpg

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Türk Büro-Sen Konya 2 No'lu Şube Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "1 Ekim perşembe günü Konya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşma sonrasında, kendi güvenliğinin sağlanmasını isteyen Malik K'nin adliye içerisinde olay çıkartmaya başlaması, görevli polis memurlarına hakaret etmesi üzerine bekleme odasına alınan Malik K’nin odaya gelen adliye karakol amirliğinde görevli komiser ve beraberinde bulunan 2 polis memuruna fiili şiddet ve sözlü hakarette bulunması ve kolluk görevlisi kişilerin yaralanmasını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Aynı gün gözaltına alınan Malik K, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Tüm personelimize geçmiş olsun dileklerimizle, yaralanan emniyet personellerine acil şifalar dileriz." denildi.

konya-adliyesinde-polise-saldiri-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.