Konya Ardıçlı TOKİ Evlerinin teslim tarihi belli oldu

Konya Selçuklu Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bin 057 konutun ne zaman teslim edileceği belli oldu. Ardıçlı TOKİ evleri, 14 Ekim - 30 Kasım 2021 tarihlerinde hak sahiplerine teslim edilecek. İşte Ardıçlı TOKİ evlerinin Konut Teslim Programı.

Konya Ardıçlı TOKİ Evlerinin teslim tarihi belli oldu

“Konya Ardıçlı TOKİ Evleri ne zaman teslim edilecek?” sorusu cevabını buldu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Ardıçlı Mahallesi'nde yapılan ve satışı gerçekleştirilen 1.057 konutun teslim tarihlerini belirledi.

KONYA ARDIÇLI TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Haber Dairesi muhabirinin derlediği bilgilere göre; bin 057 adet TOKİ Ardıçlı Konutu, 14 Ekim - 30 Kasım 2021 tarihleri arasında hak sahiplerine teslim edilecek.

KONUT TESLİM PROGRAMI HAZIRLANDI

TOKİ Başkanlığı, konutların teslimi için “Konut Teslim Programı” hazırladı. Vatandaşlara evleri, bu program kapsamında projenin Müşavir Firması olan Optim-Peta Adi ortaklığı tarafından Konya Selçuklu Ardıçlı Mahallesi TOKİ Şantiyesinde gerçekleştirilecek.

Konutların teslimine ilişkin olarak verilen ayrıntılar şöyle:

- Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanlarıyla şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacaktır.

- Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir.

- İlk dönemsel artış Ocak 2022’de yapılacaktır.

- İlk taksit ödemeleri teslim programına göre Ekim 2021 tarihinde teslim edilenlerin Kasım 2021 tarihi ve teslim programına göre Kasım 2021 tarihinde teslim edilenlerin Aralık 2021 tarihi itibariyle başlatılacaktır.

- Alıcıyla imzalanan gayrimenkul satış sözleşmesi kapsamında satışa/teslime konu konutun sigorta ve DASK işlemleri aracı Banka tarafından yaptırılacak ve bedelleri, KDV ile birlikte tahsil edilecektir.

- 3065 sayılı KDV kanunu gereğince, teslim işlemi nedeniyle doğan %1 oranındaki KDV tutarı Türkiye Halk Bankası A.Ş. Zafer Sanayi Sitesi Şubesi tarafından tahsil edilecektir; bu aşamada aracı Banka tarafından kesilen KDV faturası konut teslim anında alıcı tarafından müşavir firmaya yetkililerine ibraz edilecektir. KDV bedelinin yatırıldığına dair fatura ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

konya-ardicli-toki-evlerinin-teslim-tarihi-belli-oldu-005.jpg

- Şantiyede yapılacak konutun fiili teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:

- Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),

- Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası,

- Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,

- KDV tutarının yatırıldığına dair fatura,

Belgeler eksiksiz ise konut alıcılarına, müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacaktır.

HANGİ TARİHTE HANGİ KONUTLAR TESLİM EDİLECEK?

TOKİ Başkanlığının, Konya Ardıçlı TOKİ Evleri’ne (2+1 ve 3+1) ilişkin Konut Teslim Programı şöyle:

konya-ardicli-toki-evlerinin-teslim-tarihi-belli-oldu-002.jpgkonya-ardicli-toki-evlerinin-teslim-tarihi-belli-oldu-003.jpgkonya-ardicli-toki-evlerinin-teslim-tarihi-belli-oldu-004.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geride bıraktığımız hafta düzenlediği basın toplantısında, Ardıçlı TOKİ Konutlarına ulaşım noktasında bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtmişti. 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum