Konya, bakanlığın kuaför ve güzellik salonları kararına uymayacak

Ticaret Bakanlığı, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının pazar günü kapanmadan muaf tutulduğunu duyurdu. Açıklama sonrası Konya’da kuaför ve güzellik salonlarıyla ilgili yaşanan kafa karışıklığa, Oda Başkanı Veli Baranok son verdi.

Konya, bakanlığın kuaför ve güzellik salonları kararına uymayacak

Konya’da kuaför ve güzellik salonları ne zaman kapalı?

Ticaret Bakanlığı, bugün bir açıklama yaptı ve alınan yeni kararı duyurdu. Açıklamada ilk olarak berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verildiği ve uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının, kapalı olunan günlerde düğün, nişan ve benzeri organizasyonlar özelinde belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bunun sonucunda tüketicilerin hizmet almasında zorluklar yaşandığı görüldüğü aktarıldı. Ayrıca turizm sezonunun farklı mevsimlerde yaşandığı ve ilgili işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini de sınırlandırabileceği değerlendirildi.

Bu doğrultuda Bakanlık, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapanmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verdi.

Buna göre; berberler pazar günü kapalı olmaya devam edecek. Fakat kuaför ve güzellik salonu işletmeleri pazar günü açık olacak ve hangi gün izin yapacağını kendisi belirleyebilecek.

KONYA’DA PAZAR GÜNLERİ KAPALI KALMAYA DEVAM EDECEK

Karar sonrası yaşanan kafa karışıklığına dair açıklama, Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok’tan geldi. Baranok, “Konya ilimizde kuaför ve güzellik salonları, Valilik tarafından aksi bir karar alınmadığı sürece pazar günleri kapalı kalmaya devam edecektir. Herhangi bir değişiklik durumunda odamız tarafından bilgilendirileceksiniz.” ifadelerini kullandı.

konya-bakanligin-kuafor-ve-guzellik-salonlari-kararina-uymayacak.jpg

konya-bakanligin-kuafor-ve-guzellik-salonlari-kararina-uymayacak-veli-baranok.jpg
Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.