Konya balık halindeki silahlı çatışma soruşturmasında ilk karar!

Konya balık halinde geçtiğimiz Cuma yaşanan, bir kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya dair soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen zanlılardan 11’i tutuklandı. İşte tutuklanan ve serbest kalan isimler.

Konya balık halindeki silahlı çatışma soruşturmasında ilk karar!

Olay 5 Şubat Cuma günü, Meram ilçesi Pirebi Mahallesinde bulunan balık pazarında meydana gelmişti.

İki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 22 yaşındaki Oğuzhan Koyunveser hayatını kaybederken, aralarında alışverişe gelen vatandaşların da bulunduğu biri çocuk 7 kişi yaralanmıştı.

Olaya karıştığı tespit edilen 14 şüpheli gözaltına alınırken, olay yerinde inceleme yapan polis 8 adet ruhsatsız tabanca ele geçirmişti.

ÖZEL HAREKAT DESTEĞİYLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Sorguları tamamlanan 14 şüpheliden 13'ü bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Aralarında özel harekat ekiplerinin de bulunduğu polisler çevrede kuş uçurtmadı.

11 TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi hakimliğe sevk edilen zanlılardan Mustafa Y, Abdurahman Y, Hakkı Y,  Uğur H. ve Faruk G,  "Kasten Öldürme ve Kasten Öldürmeye Teşebbüs" suçlarından tutuklandı.

Bekir K, Çoşkun B, Ziya K, Hakan K, Veli Ş. ve Emrullah A. isimli şüpheliler ise “Kasten Yaralama ve Nitelikli Yağma" suçlarından tutuklandı.

Ertuğrul E. ile Ümit K. serbest bırakılırken, Nizamettin Ö, hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edilecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.