Konya Barosu’ndan silahlı saldırıda vurulan avukata ilişkin açıklama

Konya’nın Akşehir ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Avukat Aydın Ceylan’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bilgiyi Baro Başkanlığı verdi. Ayrıca konunun takipçisi olacakları bildirildi. Polis kaçan 2 zanlıyı yakalamak için çalışıyor.

Konya Barosu’ndan silahlı saldırıda vurulan avukata ilişkin açıklama

Konya’nın Akşehir ilçesinde dün iftar vaktinin hemen öncesinde yaşanan ve ilk kez Haber Dairesi’nde yayınlanan avukata silahlı saldırı olayında bugün yeni gelişmeler yaşandı.

MANAVIN ÖNÜNDE BEKLEMİŞ

Yarenler Mahallesi’nde yaşanan olayda evli ve 2 çocuk babası avukat Aydın Ceylan, evinden çıkıp otomobiline bineceği sırada sokaktaki manavın önünde bekleyen kimliği belirsiz kişi tarafından durduruldu.

TETİĞE 5 KEZ BASTI

Şüpheli, Ceylan ile kısa süreli konuşmasının ardından belinden çıkardığı tabancayla 5 el ateş etti. Bacaklarından yaralanan Ceylan, kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, Ceylan’ı hastaneye götürdü.

konya-barosundan-silahli-saldirida-vurulan-avukata-iliskin-aciklama-002.jpg

GÜN İÇİNDE KEŞİF YAPMIŞLAR

Polis, güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı incelemede saldırganların 2 kişi olduğunu ve gün içinde Aydın Ceylan’ın oturduğu sitenin bahçesine girip çıktıklarını saptadı. Olay günü ise saldırganların otomobille sokaktan geçtiği bir süre sonra içlerinden birinin geri dönerek Aydın Ceylan’ı manav önünde beklemeye başladığı ve aracına yönelen Ceylan ile konuştuktan sonra vurduğu tespit edildi.

konya-barosundan-silahli-saldirida-vurulan-avukata-iliskin-aciklama.jpeg

Aydın Ceylan’ın ifadesinde saldırganları tanımadığını söylediği öğrenilirken, polis şüphelileri yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

konya-barosundan-silahli-saldirida-vurulan-avukata-iliskin-aciklama-003.jpg

KONYA BAROSU YÖNETİMİ AKŞEHİR’DE

Konya Barosu yönetimi, bugün olayın yaşandığı Akşehir’e gitti. Başkan Oktay Unkur ve beraberindekiler Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı, Akşehir Adalet Komisyonu Başkanı ve Akşehir İlçe Emniyet Müdürü ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Gerçekleştirilen görüşmelerde olaya özel ihtimam göstermeleri için gerekli konuşmalar yapılmış ve konunun takipçisi olacağımız taraflarına iletilmiştir.” denildi.

konya-barosundan-silahli-saldirida-vurulan-avukata-iliskin-aciklama.jpg

AVUKAT AYDIN CEYLAN’IN SAĞLIK DURUMU

Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur daha sonra hastanede tedavisi devam eden yaralı avukatı ziyaret etti ve doktorlardan durumu hakkında bilgi aldı. Unkur, Ceylan’ın durumunun iyi olduğunu aktardı.

konya-barosundan-silahli-saldirida-vurulan-avukata-iliskin-aciklama-001.jpg
Silahlı Saldırıya Uğrayan Avukat Aydın Ceylan
İlgili Haberler
 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.