Konya beyaza büründü! Kar yağışı devam edecek mi?

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Konya'da gece saatlerinde etkili olan karla birlikte kent beyaza büründü. Peki kar yağışı devam edecek mi?

Konya beyaza büründü! Kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji'nin tahminleri tuttu ve Konya özellikle hububat üreticisinin hasretle beklediği kar yağışına kavuştu. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren kent, gece saatlerinde yağan karla birlikte beyaz bir örtüye büründü. Hava sıcaklığı da hissedilir oranda düştü. Sabah saatlerinde işine gitmek için yola çıkan vatandaşlar zaman zaman trafikte zor anlar yaşadı. Yağış nedeniyle birçok ilçede yüz yüze eğitime ara verildi. 

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, kent genelinde kar yağışı çarşamba günü öğle saatlerine kadar ara ara kuvvetli olmak üzere etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığındaki düşüşün de devam etmesi bekleniyor. Termometrelerin gece sıfırın altında 10 ila 18 derece arasını göstereceği ön görülüyor. 

Yetkililer hafta sonuna kadar etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle yaşanabilecek buzlanma ve don hadisesine karşı ilgilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.