Konya Beyşehir Göl Festivali’nin yapılacağı tarih belli oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde her yıl düzenlenen Göl Festivali’nin yapılacağı tarih belli oldu. 24 Temmuz’da başlayacak Beyşehir Göl Festivali 2024, 5 gün sürecek. Başkan Adil Bayındır, “Festivali sponsorlarımızla yapmaya çalışacağız” dedi.

Konya Beyşehir Göl Festivali’nin yapılacağı tarih belli oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beyşehir Göl Festivali’ne hazırlanıyor.

BEYŞEHİR GÖL FESTİVALİ 2024 NE ZAMAN YAPILACAK?

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Göl Festivali’nin 24 Temmuz - 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

“FESTİVALİ SPONSORLARIMIZLA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Bayındır, tasarruf tedbirleri dolayısıyla Uluslararası Beyşehir Göl Festivali maliyetini belediyeye yüklemeden sponsorlarla yapmanın yollarına bakacaklarını söyledi.

Bayındır, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Tasarruf Tedbirleri ile İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, verimli ve ekonomik kullanımına ilişkin tedbirler kapsamında biz de Beyşehir belediyesi olarak tüm bu konulara duyarlı ve tabiiyiz. Dolayısıyla Beyşehir Göl Festivalini Belediyemize bir yük yüklemeden sponsorlarla yapmaya çalışacağız. Büyükşehrimizden, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan bazı destekler için istişarelerde bulunacağız. 2024 Temmuzun sonu itibariyle 24-25-26-27-28 olmak üzere 5 günlük bir planlama yaptık” dedi.

konya-beysehir-gol-festivalinin-yapilacagi-tarih-belli-oldu.jpg

KONYA’NIN DENİZİNDE KARAVAN FESTİVALİ

Ayrıca Başkan Bayındır, Beyşehir Karaburun Plajı’nda Karavan Festivalinin de planlandığını duyurdu.

Bayındır, “Beyşehir Karaburun Plajı bünyesindeki karavan kamp alanlarını da dünya çapında göstermek için Karavan Festivali planlıyoruz. Bu kapsamda sörf, yelkenli, katamaran gibi su sporlarını da bu festivalin içine dahil etmeyi düşünüyoruz. Şehrimizin turizm ve kültür faaliyetlerine katkıda bulunan etkinliklerimizi ise arttırarak şehrimize değer katan yeni etkinlikleri Beyşehirimize kazandıracağız. Bu etkinlikleri şuan çalışmaya devam ediyoruz, yamaç paraşütünden tutun da trekking çalışmalarımızı geliştirmeye kadar birçok yeni etkinliği dahil ederek bu kapsamı da genişleteceğiz. Tüm bunları da karavan festivali dahilinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

konya-beysehir-gol-festivalinin-yapilacagi-tarih-belli-oldu.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.