Konya Beyşehir Gölü Milli Parkı’na bayramda ziyaretçi akını

Konya Beyşehir Gölü Milli Parkı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı. En fazla ziyaret edilen milli parklar içerisinde ilk 4’e giren Beyşehir Gölü Milli Parkı, 142 bin 330 kişiyi ağırladı.

Konya Beyşehir Gölü Milli Parkı’na bayramda ziyaretçi akını

Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Konya Beyşehir Gölü eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerin uğrak noktası.

BAYRAM TATİLİNDE 142 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

En büyük ikinci milli park olan Beyşehir Gölü Milli Parkı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

En fazla ziyaret edilen milli parklar içerisinde ilk 4’e giren Beyşehir Gölü Milli Parkı, 142 bin 330 kişiyi ağırladı.

konya-beysehir-golu-milli-parkina-bayramda-ziyaretci-akini.jpeg

Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin 6-14 Nisan 2024 tarihleri arasını kapsayan tatil dönemindeki tercihi, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı DKMG Genel Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğundaki milli parklar ile tabiat parkları oldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesindeki milli parklar ile tabiat parklarını 9 günlük bayram tatilinde ise 2 milyon 906 bin 385 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

konya-beysehir-golu-milli-parkina-bayramda-ziyaretci-akini-001.jpeg

Tatil süresince milyonlarca kişinin akınına uğrayan belirtilen alanları 2 milyon 906 bin 385 kişi ziyaret ederken, 278 bin 748 ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya Tabiat Parkı ise en fazla tercih edilen alan oldu.

Bu bölgeyi 274 bin 689 ziyaretçisiyle Beydağları Sahil Milli Parkı, 273 bin 342 ziyaretçiyle Marmaris Milli Parkı, 142 bin 380 ziyaretçiyle Beyşehir Gölü Milli Parkı ve 100 bin 15 ziyaretçiyle Burç Tabiat Parkı takip etti.

konya-beysehir-golu-milli-parkina-bayramda-ziyaretci-akini.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.