Konya Beyşehir Gölü'nde avlanma yasağı denetimleri sürüyor

Konya Beyşehir Gölü'nde avlanma yasağı denetimleri Sürüyor. 15 Mart'ta başlayan ve 3 ay sürecek olan avlanma yasağı kapsamında Beyşehir Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri göl çevresinde aktif bir denetim gerçekleştiriyor.

Konya Beyşehir Gölü'nde avlanma yasağı denetimleri sürüyor

Konya'nın önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden biri olan Beyşehir Gölü'nde geçtiğimiz 15 Mart'ta başlayan 3 aylık su ürünleri avlanma yasağıyla birlikte denetimler de devam ediyor. Beyşehir Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri, göl çevresindeki karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar ve göl içerisindeki balıkçı tekneleri üzerinde titizlikle kontrol gerçekleştiriyor.

Yasağın başlamasıyla birlikte Beyşehir Gölü'nün doğal dengesinin korunması ve balık popülasyonunun sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla denetimler sıklaştırıldı.

konya-beysehir-golunde-avlanma-yasagi-denetimleri-suruyor.jpeg

Kontrol ekipleri, göl çevresindeki sahillerde ve sazlık alanlarda avlanma faaliyetlerini gerçekleştiren kişileri takip ederek yasaya uygunluğu kontrol ediyor. Ayrıca, göl içerisindeki balıkçı teknelerinin varlığı ve ağ atılıp atılmadığı da detaylı bir şekilde inceleniyor.

konya-beysehir-golunde-avlanma-yasagi-denetimleri-suruyor-001.jpeg

Beyşehir Gölü'nün ekosisteminin korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevrenin aktarılması adına yapılan bu denetimlerle birlikte su ürünleri avlanma yasağının etkin bir şekilde uygulanması hedefleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.