Konya Bozkır Barajı’nda sevindiren gelişme
Konya’nın Bozkır ilçesinde etkili olan yağmur ve kar yağışları Bozkır Barajı’nda su seviyesini hızla yükseltti. Son bir haftada yaklaşık 1 metre artış yaşanırken, doluluk oranındaki yükseliş bölge üreticisi için umut oldu.
Konya’nın Bozkır ilçesinde son günlerde etkili olan kar ve yağmur yağışları, Bozkır Barajı’nda su seviyesinin önemli ölçüde artmasına neden oldu. Yağışların ardından baraj doluluk oranında gözle görülür bir yükseliş yaşandı.
SU SEVİYESİ BİR HAFTADA 1 METRE ARTTI
Paylaşılan anlık görüntüler ve ölçüm verilerine göre, Bozkır Barajı’ndaki su seviyesinin yalnızca son bir hafta içerisinde yaklaşık 1 metre yükseldiği tespit edildi. Artan su hacmi, barajın doluluk oranını belirgin şekilde yukarı taşıdı.

BÖLGE İÇİN OLUMLU KATKI BEKLENİYOR
Yetkililer, devam eden yağışların baraj doluluğunu olumlu yönde etkilemeye devam ettiğini belirterek, bu artışın hem tarımsal sulama hem de bölgenin genel su ihtiyacı açısından önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.
Kaynak:İHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.