Konya bu seçimde kaç milletvekili çıkaracak? Karar Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’de bugün önemli bir karar yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu, bu seçimde illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ve seçim çevrelerini açıkladı. Sayılar, TÜİK’in 2022 nüfus bilgileri esas alınarak belirlendi. İşte Konya’nın vekil sayısı.

Konya bu seçimde kaç milletvekili çıkaracak? Karar Resmi Gazete’de

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan milletvekili seçiminde hangi il kaç milletvekili çıkartacak, Konya’nın milletvekili sayısı kaç olacak? Merak edilen soru cevabını buldu.

TÜİK RAKAMLARI ESAS ALINDI

Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kendilerine iletilen son nüfus bilgileri ışığında, 2023 seçimlerinde illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ile seçim çevrelerine ilişkin kararını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın ilan ettiği 31 Aralık 2022 yılı nüfus bilgilerinin dikkate alındığı belirtilen karara göre, 18'den fazla milletvekili çıkaracak iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olarak kesinleştirildi.

İstanbul'un 98 milletvekili ile 3, Ankara'nın 36 milletvekili ile 3, İzmir'in 28 milletvekili ile 2 ve Bursa'nın da 20 milletvekili ile 2 seçim çevresine bölündüğü kaydedildi.

Türkiye'nin 81 ilinin toplamda 600 milletvekili çıkaracağı vurgulandı.

Kararda, deprem bölgesindeki Milletvekili sayılarının değişmediği de görüldü.

konya-bu-secimde-kac-milletvekili-cikaracak-karar-resmi-gazetede.jpg

KONYA KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK? (2023)

Kararda Konya’nın 2023 seçimlerinde çıkartacağı milletvekili sayısı da yer aldı. TÜİK’in son verilerine göre Konya’nın nüfusu kayıtlara 2 milyon 296 bin 347 olarak geçmişti. Bu doğrultuda şehrin çıkartacağı milletvekili sayısı da değişmedi, 15 olarak belirlendi.

konya-bu-secimde-kac-milletvekili-cikaracak-karar-resmi-gazetede.jpeg

24 Haziran 2018’de yapılan seçim sonucunda belirlenen 27. dönem Konya Milletvekilleri listesi şöyle:

Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Abdullah Ağralı, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, Mustafa Kalaycı, Esin Kara, Abdulkadir Karaduman, Abdullatif Şener ve Fahrettin Yokuş.

konya-bu-secimde-kac-milletvekili-cikaracak-karar-resmi-gazetede-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum