Konya Büyükşehir Belediyesi ilk oruç hediyesi verecek! TIKLA, BAŞVUR

Konya Büyükşehir Belediyesi 42 bin çocuğa ilk oruç hediyesi verecek. Geçen yıl 20 bin olan sayı, Uğur İbrahim Altay tarafından 2021 yılı Ramazan ayında 42 bine çıkartıldı. Başvuru ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte tüm ayrıntılar ve başvuru linki.

Konya Büyükşehir Belediyesi ilk oruç hediyesi verecek! TIKLA, BAŞVUR

Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Ramazan ayında da ilk defa oruç tutan çocukları sevindirecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl Ramazan ayında 42 bin çocuğa ilk oruç hediyesi vereceklerini duyurmuştu. Peki, Konya Büyükşehir Belediyesinin ilk defa oruç tutan 42 bin çocuğa Ramazan hediyesi nasıl verilecek? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak?

İLK ORUÇ HEDİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Çocuklara ilk oruç hediyesi dağıtımına dair detayları, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay vermişti. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında bu güzel uygulamayı başlattıklarını belirten Altay, 7 ve 10 yaş arasındaki çocuklara ilk oruç hediyesi verdiklerini ifade etmişti.

2021 YILI RAMAZAN AYINDA 42 BİN ÇOCUĞA İLK ORUÇ HEDİYESİ

Geçen yıl çok yoğun bir talep olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Geçen yıl 20 bin olan sayıyı bu yıl 42 bine çıkartıyoruz. Ramazan’ın çocuklarımızın zihninde bir hatıra bırakmasını amaçlıyoruz. 42 bin çocuğumuza, ilk kez oruç tuttuklarını beyan ettiklerinde onlara Konyalılar adına bir hediye göndermeyi planlıyoruz.” dedi.

42 BİN ÇOCUĞA İLK ORUÇ HEDİYESİ BAŞVURUSU NEREYE, NASIL YAPILACAK?

Peki, Konya Büyükşehir Belediyesinin 42 bin çocuğa ilk oruç Ramazan hediyesi nasıl verilecek? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, başvuru ve dağıtıma ilişkin ayrıntıları duyurdu. Altay, “Sevgili çocuklar, benim en güzel arkadaşlarım size bir müjdem var. İlk oruç hediyesi için başvurular yarın saat 14.00 itibariyle belediyemizin internet adresinde başlıyor. 7-10 yaş arası tekne orucu dahil ilk kez oruç tutan 42.000 çocuğumuzu bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

İlk oruç hediyesi geçen yıl olduğu gibi 7-10 yaş aralığındaki ilk defa oruç tutan 42 bin çocuğa verilecek. Konya’nın 31 ilçesinden de katılım sağlanabilecek. Başkan Uğur İbrahim Altay, duyuruyu, “İlk oruç satın alma geleneği devam ediyor. 7-10 yaş arası ilk defa oruç tutacak 42 bin çocuğumuzun orucunu, hediyelerle satın alıyoruz.” afişiyle yapmıştı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ilk oruç hediyesini almak için başvurular yarın (30 Nisan 2021 Cuma) saat 14.00 itibariyle alınacak.

İLK ORUÇ HEDİYESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

(Önemli not: Başvurular yarın (30 Nisan 2021 Cuma) saat 14.00 itibariyle alınmaya başlanacak)

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
195 Yorum