Konya Büyükşehir bu yıl da şivlilik dağıtacak! Kutuda neler var?

Konya geleneği Şivlilik için geri sayım sürüyor. Çocuklar 26 Ocak 2023 Perşembe günü şivliliklerini toplayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl da çocuklara şivlilik kutusu hediye edecek. Peki dağıtım nasıl yapılacak, kutuda neler var? İşte ayrıntılar.

Konya Büyükşehir bu yıl da şivlilik dağıtacak! Kutuda neler var?

Konya’da çocukların heyecanla beklediği Şivlilik için geri sayım sürüyor. Şivlilik için araştırmalar şimdiden başladı. Vatandaşlar, özellikle de çocuklar; 2023 Şivlilik ne zaman, Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl şivlilik hediyesi dağıtacak mı, 2023 şivlilik hediyesi başvurusu yapılacak mı, Konya Büyükşehir şivlilik dağıtımı ne zaman, şivlilik kutusunda neler var? sorularının cevaplarını arıyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BU YIL OKULLARDA ŞİVLİLİK DAĞITACAK (2023)

Geçtiğimiz yıllarda internetten online başvuru alan ve çocuklara şivlilik hediyelerini teslim eden Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl şivlilik dağıtımını okullarda yapacak. Anaokulu öğrencileri ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıfta eğitim gören 200 bin çocuğa şivlilik hediyesi verilecek.

KONYA BÜYÜKŞEHİR ŞİVLİLİK HEDİYESİ NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Çocukların şivlilik hediyeleri, öğrencilerin yarıyıl tatili için karnelerini alacağı 20 Ocak Cuma günü okullarında teslim edilecek.

ŞİVLİLİK HEDİYE KUTUSUNDA NE VAR?

Bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesinin şivlilik hediye kutusunda; hama boncuk oyunu, kalp tangram oyunu, snake yüzükler oyunu, yüzük sıralama oyunu ve altıgen taş eşleştirme oyunundan oluşan bilim seti; yaylı makas, oyun hamuru, sıvı yapıştırıcı ve keçeli kalemden oluşan atölye etkinlik seti; kuruyemiş, sütlü krema dolgulu çikolata, çikolata kaplamalı aromalı kek, portakal jöleli tarçınlı bisküviden oluşan gıda seti ve 48 sayfalık etkinlik kitabı yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında 2022 yılında 123 bin 682 çocuğa şivlilik hediyesi verildiğini, şivlilik ve fener alayı kapsamında bugüne kadar toplam hediye verilen çocuk sayısının ise 332 bin 187 olduğunu açıklamıştı.

2021/02/13/sivlilik-cantasi-nereden-alinacak-korona-onlemli-dagitim-basliyor-002.jpg

ŞİVLİLİK NE ZAMAN 2023?

Üç ayların gelişi dolayısıyla kutlanan ve bir Konya geleneği olan Şivlilik, 25 Ocak 2023 Çarşamba akşamı fener alayı ile başlayacak. 26 Ocak 2023 Perşembe günü de çocuklar Şivliliklerini toplayacak.

ŞİVLİLİK NEDİR?

Konya’da Şivlilik kutlamaları Regaib Kandilinden bir gün önce Fener Alayı ile başlar. Akşam fenerleгini ellerine alan çocuklar, anne ve babalarıyla beraber sokaklara çıkarak fenerlerini yakar, neşeyle sokakları dolaşır. Ertesi gün ise Şivlilik günüdür. Regaib Kandilinin sabahında, ellerine poşet ve torbalarını alan çocuklar, ev ve iş yerlerini dolaşarak büyüklerinin kandillerini kutlar, “Şivlilik” diye bağırır. Ev sahipleri önceden hazırladıkları şekerleme, bisküvi gibi hediyeleri çocuklara ikram eder.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum